Pomysły na urodziny dziecka

aneczkaja już tak mam że stół musze mieć pełny...tak sie juz nauczyłam...ale nie każdy musi mieć tak jak ja.Niekiedy jest obiad i ciasto na stole i to wystarcza.

Weronisia ja też tak mam że stół musi byc pełny. Przeważnie.maz się tym zajmuje bo jest z zawodu kucharzem. Ale na roczek córeczki to ja wszystko przygotowywałam łącznie z tortem.i słodkościami 

Obiad to pojęcie ogólne. Ja zapraszalam na godz 15-16 bo mój synek do 15 miał drzemkę. Jak wszyscy przyszli podałam rosół. Po jakiś 30 min długie danie dwa rodzaje do wyboru. A potem był tort ciasto kawa u herbata impreza skończyła się po 19 nikt nie byl głodny i przy pustym stole nie siedział. To są urodziny dziecka więc ogólnie były też inne dzieci i przy stole tylko w przerwach ludzie sądami by coś zjeść. A impreza długo nie trwała bo sama syna kładę o 20 tak samo moja siostra kładzie dzieci i mój brat.

Karolina oczywiście tak też można i to jest super.u nas niestety długo siedza,więc dodatkowo daje sałatkę jakąś zimna płyte deskę serów i tak siedzą.jakies ciasto tort.czasami zamiast obiadu to później daje gulasz

U nas rodzina zawsze w miarę szybko wychodzi bo sami mają dzieci i wiedzą jak to jest. Gorszy mam problem zawsze jak robimy jakąś imprezę dla znajomych. Specjalnie zapraszamy wcześniej by tak do 24 max się zebrali. Wiedza ze mamy małe dzieci które i o 6 potrafią wstać ale zawsze jest problem by ich wyprosić. Potrafią do 5 rano nawet siedzieć.

no to faktycznie długo siedzą.u nas raczej znajomi już jak jest późno to idą do garażu  lub na podwórko i tam kończą imprezkę...

My to lubimy długo posiedzieć pogadać wiec musi być coś przegryźć 

Urodziny nie córki lecz syna ale towarzystwo było mieszane. Dzieci miały trochę czasu dla siebie, rozbijały pianistę (własnoręcznie zrobioną przez syna), do tego kino domowe z pizzą (proponuje wybrać film wcześniej i zrobić z niego temat przewodni imprezy- dzięki temu unikniemy "ja tego nie chce" "ja chcę coś innego" "ja nie chcę nic innego"...) przygotowałam wcześniej zagadki połączone ze wskazówkami i szukaniem skarbu ;)

O to ekstra zabawa byla

Arnika jak wykonywała pinate?

W sumie fajny pomysł ;) miałaś jakiś tutorial czy z głowy?

Ja kiedyś robiłam piniate. Pompujesz Balon, w miseczce rozrabiasz z wodą klej introligatorski i naklejasz na balona podarte kawałki gazet albo ręcznika papierowego. Jak wyschnie przebijesz balona i oklejasz wszystko bibuła. Wypełniasz cukierkami dowiazujesz sznurek i gotowe. Ja robiłam angry birds dla znajomej ale tylko wyobraźnia cię ogranicza;)Zdjęcie pod spodem 

Kargaw, piekny!

woow, pieknie wyszło:) zazdroszczę talentu. 

To jest naprawdę łatwo zrobić dziewczyny oczy i Dziub wydrukowane i przyklejone jedyne co zrobiłam to owiniecie bibuła ;)

O jaka fajna! Nie wiedziałam, że piniate się tak łatwo robi. Mi się wydawało to mega skomplikowane. Chociaż z moimi zdolnościami manualnymi to nawet z taką prostą instrukcja mogłabym zrobić coś nie tak 

Moja siostra tez czasami robi takie piniaty i wlasnie też mówiła, że jest to mega proste. Muszę kiedyś spróbować i się przekonac;). Bo efekt jest super;)

Tylko wiecie jak coś to dwie warstwy papieru nie więcej bo ja jak kiedyś znajomej zrobiłam i dałam chyba z 4 warstwy to ja tatusiowe kijem bejsbolowym rozwalali hahaha dzieci miały frajdę i tatusiowie też ale naprawdę trzeba było siły użyć żeby to rozwalić hihihi

Urodziny nie córki lecz syna ale towarzystwo było mieszane. Dzieci miały trochę czasu dla siebie, rozbijały pianistę (własnoręcznie zrobioną przez syna), do tego kino domowe z pizzą (proponuje wybrać film wcześniej i zrobić z niego temat przewodni imprezy- dzięki temu unikniemy "ja tego nie chce" "ja chcę coś innego" "ja nie chcę nic innego"...) przygotowałam wcześniej zagadki połączone ze wskazówkami i szukaniem skarbu ;)https://gst24.pl/pl/664_artykuly-sponsorowane/7894_kosmiczne-atrakcje-dla-dzieci-gdzie-wybrac-sie-z-malym-fanem-kosmosu.html

Ten dzień można też zaplanować w kosmicznych klimatach :)

Kargaw, o moja siostra też tak raz zrobiła;)).. Chciciała dobrze, solidnie, a ostatecznie nie dało się tego rozbić:))

Rozbijanie bejsbolem to też musiała być dobrą zabawa :D