Pomysły na DIY z dzieckiem

Tez z checia to wyprobuje. To moze byb bardzo ciekawe diswiadczenie dla corki. Od razu stare ciuchy jej zaloze bo sie wybrudzi napewnio. 

Odkąd zaczęła się kwarantanna żłobek wysyła nam materiały do pracy z dzieckiem. Niestety jeszcze jakieś malowanie itp go interesuje ale większość jest poprostu dla niego za trudna. Poza tym myślę że dzieci duzo więcej się uczą naśladując inne a ze mną szybko się nudzi.

U mojej siostry z przedszkola to pomysł żeby przebrac się za postać z bajki czy zrobić pracę o temacie serce dla medyka. 

Mi tez rehabilitanci przesylaja materialy co z corka cwiczyc. Mozna tez wykonywac czynnosci przed lustrem by dziecko nas nasladowalo. 

Przebrać się za postać z bajki i ... ? Choc może i tyle wystarczy żeby frajda była :D tak wysyłają, ale jak ja widzę u moich sióstr.. to dzieciaki maja tyle tych zadań, ze się za głowie łapie.

dziewczyny podsyłam ciekawe pomysły dla ciut starszych dzieci, znalazłam wczoraj na fb 

Monika przebrać się i wyslac im zdjęcie za co się przebrało dziecko. 

Moja corka zadania z pilkami wykonuje odkad skonczyla jakies 7/8 miesiecy. Ale caly czas sie wymysla cos nowego. 

Ciekawe jaki był cel zadania :D 

Monika nie wiem u nich zawsze jakieś były dni w których za coś trzeba było się przebrać więc może chcą to podtrzymać żeby dalej się przebierali za coś 

Ahh rozumiem :) Starają się utrzymać w miarę możliwości „normy„ 

Monika pewnie tak. Wiele też innych prac zadaja ale takie przebieranki też

U mojej corki tez trzeba stymulowac lewa polkule mozgu bo jest mniejsza. Wiec caly czas ciezka praca. Wiadomo jac cwiczy sie lewa polkule to trzeba i prawa tak samo. 

To trochę rozrywki im dochodzi, to dobrze, bo jakby same zadania to te dzieci by ześwirowaly w domu. 

U dzieci wiekszosc zadan jest na bazie zzabawy. Tylko masaz i cwiczenia ruchowe nie sa na podstawie zabawy reszta tak. Dzis mi corka od rana mowi chrzaszcz brzmi w trzcinie. Kiedys jej tak mowilam kilka razy, a dzis sama powiedziala i kilka dni temu zaspiewala sama piosenke prawie cala ta dorotka.