Pomocy/zbyt mała masa ciała płodu w 25 tygodniu

Kubuś urodził się 3320g 56cm i główka faktycznie bardzo malutka. Ale wszystko jest ok

Moja córka urodziła się nie całe 3000 i też ma bardzo mała główkę. Jest w pełni zdrowa. Teraz mając roczek ma obwód główki 42-44cm

Ja od początku ciąży suplementy dla kobiet w ciąży w tym oddzielnie kwas foliowy i Acard na przeplywy ale nie reguluje on wagi bo u mnie jest na dolnej granicy. Tyle że od prenatalnych lekarz poinformował że może być zatrzymany wzrost po 37 tyg. jednak W 31 tyg trafiłam do szpitala na monitorowanie wzrostu i jest ono małe ale jest. I lekarz mówił że może tak być że taka uroda dziecka i bedzie mniejsze a później nadrobi. Stres i sen mają jakiś tam wpływ na to i złe nawyki również. Dlatego im mniej się stresujesz tym lepiej. Pij dużo wody i pilnuj suplementacji. Acard biorę na noc bo tak podobno się bierze - jak coś :) 

Paulina i jak teraz z wagą?

Mamina

Najwazniejsze,że wszystko ok. 🙂

Inka

Na poprzedniej wizycie dowiedziałam się ,że poszła do góry. I odstawaj już tylko o nie cały tydzień. Kolejna wizyta kontrolna już nie długo,żeby sprawdzić czy dalej idzie do przodu. 

Pamiętaj że najważniejszy jest progres, a skoro jest to znaczy że będzie dobrze :)

kiniiiiiia 

Oby tak było😊😊😘

Oj tak :)

Paulina to bardzo dobry wynik, tydzień to niewiele. Idzie w dobrą stronę;).

Moja ciąża była podobna , maleńka była naprawde malutka, mówiono nam że jest na pograniczu skali, ze wód mam również na pograniczu (5) , ale za to ma długą kość udowa, tak więc może być dłuższa a lżejsza. Koniec końców córeczka rodzona przez cc w 39t5d  z wagą 2880 . Tak więc naprawdę naprawdę nie ma co na tym etapie się przejmować!! Bardzo wierzę ,że skoczy i zaskoczy mamę wagą ☺️