Polska produkcja - bezpieczne i dobre produkty?

Drogie mamy, co zyskujecie dzięki kupowaniu produktów dla dzieci projektowanych i produkowanych w Polsce? Jakie widzicie plusy?

Ja lubię ze względu na łatwość w kontakcie z firmą jeśli jest potrzeba jakaś reklamacja czy dodatkowe informacje . Wszytsko działa szybko . No i polskie produkty przecież nie są złe , wręcz przeciwnie :wink:

mam pewność co do jakości i bezpieczeństwa. Często są tworzone z myślą o realnych potrzebach rodziców. Dodatkowo wspieram lokalnych producentów i gospodarkę. To też krótszy czas dostawy i łatwiejsza reklamacja w razie potrzeby.

Przyznam szczerze ze nie mam wielu rzeczy Polskiej produkcji. Jednak jak juz cos jest to uwazam ze jesy to dobre jakosciowo, z dobrych materialow.
I tak np zdecydowalam ze wozek ma byc polskiej produkcji zeby w razie czego szybsza byla wymiana wadliwej czesci.
Staram sie wspierac nasze male firmy, ale akurat nie w kategorii dzieciecej

Wydawalo mi sie ze bedzie lepszy kontakt w sprawach ewentualnych problemow… Ale 2 razy ostatnio sie zawiodlam na polskich firmach. Jednej odziezowej bardzo duzej firmie (nie bede wymieniac nazwy, ale oupilam dwa identyczne swetry dla meza tylko w innych kolorach, nie nalezaly do najtanszych trzeba dodac i po piwrwszym praniu jeden byl ok, a drugi material caly, ale to caly byl w kulkach!!! Prane razem… zgodnie z etykieta… niesety firma sie wypieła i powiedziala ze to wina uzytkowania, a dodam ze rekalamowlaam go po niespelna tygodniu od zakupu…
Druga sytualcja to polska firma produkujaca posciele dla dzieci… niby ok, wada faktycznie przyznalj sie po ich stronie kazali odeslac. Niestety paczka nie odebrana do mnie wrocila. Ja musialam 2 raz zaplacic za przesylke bo byl zwrot, nie e-maile przestali odpisywac , telefony nie odbieraja…
Takze to akurat 2 sytuacje z tygo roku… dosc przykre i zostawiajace niemile weazenie na obsludze w polskich firmach…
No ale wiadomo nie kazda taka jest i z wielu innych polsich korzystam i jestem zachwycona obsługą :wink:

Ja ostatnio coraz częściej wybieram polskie produkty dla dzieci i serio widzę różnicę. Lepsza jakość, wszystko dopracowane, no i mam poczucie, że wspieram kogoś „stąd”, a nie jakąś wielką zagraniczną sieciówkę. No i plus taki, że jak coś jest nie tak, to łatwiej się dogadać z producentem, nie czekam tygodniami na odpowiedź jak przy zamówieniach z zagranicy.

Wózek i fotelik miałam polskiego producenta, w razie reklamacji żeby szybciej to wszystko poszło ale na szczęście nie musialam nic reklamować.

Ja raczej wspieram male lokalne firmy, z czystego patriotyzmu😉

Dziękujemy za komentarz :heart:

Cieszymy się, że tak uważasz! :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

Dlaczego z kategorią dziecięcą jest inaczej? Czegoś brakuje na polskim rynku? A może są jakieś inne powody? :smiling_face_with_three_hearts:

Rozumiemy, bardzo nam przykro, że się zawiodłaś na niektórych firmach :pensive:

Na szczescie na Was nigdy :muscle: