Polecane Zabawki interaktywne powyżej 2 lat

Kochane ostatnio poszukuje interaktywnego pieska, który byłby trafnym wyborem dla niespełna 3 latki, jednak patrząc na oferty w necie jest ich pełno od oryginalnych po przez podróbki.
Moze wklajałybyśmy w tym wątku sprawdzone zabawki dla naszych starszych maluchów, bo nie raz atrakcyjna cena nie jest adekwatna do produktu tam coś wystaje po miesiacu nie styka i w ogóle szkoda było kasy na jakąś zabawkę, bądź przeciwnie właśnie nie warto było przepłacać i kupić tańszą równie dobrą;)

Ja polecam te z serii fur real od hasbro. Co do psa to zawsze chciałam kupić Nikoli psa biscuita. Jest on dość duży. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na papugę z fur real . Papuga ma ponad 5 lat i nadal działa bez zarzutu. Ma mnóstwo funkcji (gadających) i świetnie się sorawdzi jako zabawka dla małej gadułki. Mamy też pieska Teksta (jednak ten jest delikatny i polecam go tylko dla starszych dzieci) oraz pieska samby(siada, chodzi, szczeka, szuka kości). No reklamowany jakiś czas temu furby, ale to zabawka dla dziecka conajmniej 6 letniego i umiejącego obsługiwać tablet czy telefon, bo tylko z tymi urządzeniami zabawka jest fajna…

1

1

Anita sambiego moja córka dostała na pierwsze święta w nowym mieszkanku, czyli jak miała 5 lat. Piesek ma prawie 4 lata a poza tym, że odkręcił się jeden plasik od łapki to wszystko działa bez zarzutu
A Timmie wygląda uroczo :wink:
Anita tego pierwszego czasami można było kupić na allegro używanego za 100 zł

Anita ten piesek jest wg mnie dla pięciolatki ok. Warunek, że nie ma orawdziwego zwierzaczka, bo wtedy te interaktywne szybko się nudzą.
A ten piesio co córci chcesz kupić jest śliczny i ma mnóstwo funkcji. Tylko żeby się nie okazało przed świętami, ze o conajmniej50 zł ceny pojdą do góry

woofie widziałam na ceneo za coś ok 100 zł za to Sambusia widziałam na allegro za 65 w stolicy :wink: z cenami jest różnie dlatego rozglądam sie wcześniej zwłaszcza że 14 grudnia mała ma urodziny :wink:
Potem jeszcze paczki dla chrześniaków i chrześnicy jest tego trochę;)

Dzięki za opinie co do tego barbie muszę coś kupić siostrzenicy a nie chce kolejnej Barbie w których się lubuje, ale również widziałam chichi pieska którego nosi w torebce, więc może ten jej się też spodoba zwłaszcza ze ma jakieś gadżety

Ja też zawsze przeglądam internet w poszukiwaniu korzystnej oferty. Czasami ceny potrafią być dwa razy wyższe…

Ja często kupowałam te z Fisher Price, ale z racji ceny - online. Teraz wyszukuję mniej popularnych zabawek, bo na ostatnich chrzcinach się powtórzyliśmy i nie chcę znowu takiej sytuacji. Sklepem z wieloma zabawkami, które są pięknie wykonane, jest dla mnie Mamissima (https://www.mamissima.pl/zabawki.html) - idealne na prezent, oryginalne.

piesek z fisher price, my mamy co prawda robota bebo a nie pieska, ale obie zabawki są chyba do siebie podobne. mój dwulatek tańczy z nim i śpiewa, więc zabawka faktycznie spełnia swoją funkcję :slight_smile: a ile razy już brutalnie zderzył się robot z podłogą… i wciąż jak nowy, a mamy go od Bożego Narodzenia :slight_smile:

U nas Bebo kompletnie się nie sprawdził, córa zero zainteresowania. Także wiele też zależy od dziecka.

My od początku stawialiśmy na proste zabawki, dzięki temu było i taniej i dla dziecka też rozsądniej. Jakoś nigdy nie przypadły mi do gustu cuda które piszczą, wydają dziesiątki odgłosów itp. Kierowałam się też radami ze stony Niesamowite zabawki dla każdej grupy wiekowej dzieci - dziś dzięki edukacyjnej stymulacji od najłodszych lat syn prawie 8 latek jest wielkim fanem puzzli, klocków i kostki rubika :slight_smile:

u nas też prym wiodą klocki lego i puzzle czuczu, ale zabawki interaktywne też są ok, chociaż sama za nimi nie przepadam. ale właśnie dlatego, że za nimi nie przepadam, to wybieram te dobrej jakości, żeby uszy nie bolały :wink:

U nas w domu jest piesek Fado https://www.al.to/p/309132-maskotka-tm-toys-fado-piesek-interaktywny.html i jest prawdziwym ulubieńcem! Jest bardzo miły w dotyku i solidnie wykonany. Wiem też, że robi sztuczki bo córa robiła nam “pokazy tresury” :smiley: ni był drogi a jego stan, pomimo bardzo intensywnego użytkowania jest nadal świetny więc też mogę polecić.

Odkąd kupiłam interaktywnego Kubusia Puchatka a dziecko uruchamiało go waląc w głowę, postanowiłam kupować proste zabawki, które pobudzają wyobraźnię. Klocki, przytulanki itp. Na święta dla córki chcę kupić lalkę bobasa, bo wiem, że marzy o takiej a dla synka straż pożarną, bo jest na etapie fascynacji sygnałami. Do tego zamówię im listy od Mikołaja na https://www.listymikolaja.pl/ . W formie wideo, bo mały jeszcze nie dorósł do normalnego listu, a przecież też musi dostać, skoro będzie dla siostry.