Dziewczyny pomału kompletuje wyprawkę i zastanawiam się co warto kupić z sprawdzonych i polecanych rzeczy. Najpierw napiszę co już mam a potem czego mi brakuje i proszę dajcie znać jakiej firmy polecacie, co sie sprawdziło u Was ;)
Jeśli chodzi o szampon czy żel. To najlepiej kupić emulsje do kąpieli firmy np. Emotopic. Doskonale nawilża i jest idealna dla skóry noworodka. Wlewasz do wody i nic więcej nie potrzeba.
aspirator canpola https://www.ceneo.pl/10949339 super bez zbednych filtrów z miekkimi końcówkami bez odkurzacza który by hałasował w nocy ;) wiec można używac o każdej porze i nikomu nie będzie przeszkadzał;)
co do kosmetyków błednie kupiłam linomag z emolientami;( ale sparwdziłs ie i był naprawde fajny kolejny już poszedł nivea
https://www.ceneo.pl/104656667
przy młodszej sie sprawdza ta firma u starszej pamietam ż ebywały wysypki;(
ładnie pachnie pieni sie i myje ;) podobne działanie ma bobini;) tańsze niż nivea a dostepne nawet w pepco ;)
szczoteczke
https://www.ceneo.pl/38102904 mieciutka naturalne włosie uwielnbiamy ją;) 11 miesiecy i nic sie z nią nie dzieje
mamy dwie jedna
https://aspekto.pl/pl/p/CANPOL-SZCZOTKA-DO-WLOSOW-Z-MIEKKIM-WLOSIEM-DLA-NIEMOWLAT-GRZEBYK-/117403 bardziej sztywna chyba lepsa do ciemieniuchy ;)
skoro o ciemieniuszce;)
https://www.google.com/search?q=ciemieniucha+linomag&tbm=isch&ved=2ahUKEwie_PfnpI_6AhUCkcMKHYT_A0sQ2-cCegQIABAA&oq=ciemieniucha+linomag&gs_lcp=CgNpbWcQAzIGCAAQHhAIMgQIABAYOgQIIxAnOgUIABCABDoICAAQsQMQgwE6CwgAEIAEELEDEIMBOggIABCABBCxAzoECAAQA1DwBliTKWC_KmgAcAB4AIABZIgB8AqSAQQyMC4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=aiofY56fOIKijgaE_4_YBA&bih=1027&biw=2137&client=firefox-b-d kupiłam kompletujac wyprawkę;) i dobrze ;) bo sie okazało ze była potrzebna jak miałam covida;) super w walce z ciemieniucha mała buteleczka a jezscze jej zostalo;)
zestaw do paznokci mamy baby ono i canpola szczerze to podoe do siebie nożyczki tną i swietnie dają rade;) pilniczki jak dla mnei zbedne gruboziarniste jak papier ścierny;) cążki jak kto woli u mnei wisza przyluczach;) nie koniecznie umiem sobie z nimi radzić przy niemowlaku ale jak sie pazurek zadrze to warto mieć pod ręka;)
podkłady poporodowe miałam akuku do przewijania i dla siebie na łózo swietnie sie sprawdzały nie drogie nie ma co przepłacać;) warto wiaść wiecej bo pocżatkowo teg idzie sporo nawet na wizyte do pediatry lepsze nizpieluszka bo sa cieplejsze;) podobnie przy pierwszej wizycie badania staów bioderkowych gdzie bywa ze dzidziuś sie spompuje;) wszystko w podkład wsiąknie;)
podpaski poporodowe tylko CANPOLA nie szukaj innych te sa niezawodne ja kupiłam night i mimo ze niby wieksze no fakt moze i wieksze ale komfort dużo lepszy i pewnie sie czujesz ze nic nie przecieknie;)
100% lepsze niż bella
patyczki kupiłam pierwsze belli a drugie dada i wiesz... kurde żadna różnica;)
polecam ci odrazu płatki prostokątne często są właśnie w biedronce dużo tańsze niż innych firm a mega przydatne do buziaka czy pupy i tez całkiem dobre
wkładki laktacyjne to albo lovi albo tańsze akuku comfort sa równie dobre a tańsze jednak;)
pieluszki... falnelowa na podkład do wózeczka jako przescieradło u nas sie sprawdziła w póżniejszym czasie swietnie sie sprawdza na oknie w aucie jak swieci słońce;)
Patyczki - ja mam z belli i Dady, jakos bez większej różnicy
Szczotka do włosów - do samego czesania na początek mieliśmy drewniana z miękkim włosiem z bociolandu, pozniej do wyczesywania ciemieniuchy lepsza była ta z akuku: https://allegro.pl/oferta/akuku-a0128-szczotka-i-grzebien-miekki-uchwyt-grey-10563392386
Zestaw do paznokci z canpola - ja na razie operuje tylko samymi nożyczkami od początku bo dla mnie wygodniej niż ciazkami i 7,5 miesiąca dają radę
Podkłady poporodowe dla mnie były najlepsze z belli i akuku w kształcie prostokąta bez żadnych skrzydełek, najlepiej mi się trzymały, ale też z drugiej strony nie miałam jakiegoś obfitego krwawienia
Jeśli chodzi o podkłady dla dzieci to większość jest spoko, chyba najlepsze dla mnie były z tena, fakt faktem nie są spacjalnie skierowane dla dzieci, ale do zmiany pampersa były świetne, jak dziecko siklo to wszystko się fajnie wchłaniało, ale budżetowe z Rossmanna BabyDream też dają radę
-na początek radziłbym płyn Emolium, wlewa się go nakretkę do wody i można umyć i ciało i włoski. Nam starczył na ponad miesiąc, później przeszliśmy na nivea
Na temat aspiratora się nie wypowiem bo na początek kupiłam gruszkę z jak najmniejszym otworem i się sprawdziła
Polecam zakupy w aptece internetowej Gemini. Mają duży wybór i dobre ceny. A przy okazji możesz kupić witaminy. Podkłady super są canpolu na noc, duże i szerokie ale cienkie.
właśnie nie bardzo chce ten do odkurzacza aspirator bo to tylko problem z tym odkurzaczem, wiem że dobrze ciągnie bo siostra mia to przy dzieciach ale jak sobie pomysle zeby sie gramolic z tym odkurzaczem to juz mi sie nie chce :(. a ten do ust to znowu za słaby i dlatego pomyślałam o tym elektrycznym.
Nad elektrycznym sie zastanawialam ale opinie mialy kiepskie i kupilam zwykly canpola najlepszy kialam kiedys przy starszej fride ale tam te filtry trzeba wymieniac i koncowka plastikowa duzo lepszy canpola ;)
Do odkurzacza... polecaja zachwalaja i ogolnie sa niby super ale jak mieszkasz w bloku... zapomnij o odciaganiu gilona w nocy;) no i obawa jak zareaguje maluch na dzwiek odkurzacza ? Ponoc dobre moze jednak warto go miec?
Gruszke mialam jedna... i poszla dla lalek;) albo slaba ale ja nie potrafilam nia operowac;)
Mama byc strzal w 10! Masz ravje jesli nie ma go sie w domu to bedzie trzeba go predzej czy pozniej kupic a w aptekach ceny nie male ;/ warto poszukac sprawfzonego model bo na pewno w necie sa tansze ;)
U nas wlasnie inhalator przydał się już w 4m życia mojej córki, więc to jest rzecz, która naprawdę warto mieć i poświęcić na nią te 200zł a przydaje się na lata nawet dla dorosłych
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.