Na jeden z grup przeczytalam : polećcie prosze zajecia z pole dance dla dzieci '
Nie wiem jak Wy, ale jak ja przeczytałam właśnie taki post to oniemiałam. Myślałam że się pomyliłam wiec przeczytałam jeszcze raz. Potem pomyślałam że autorka się pomyliła. Jednak nie. W internecie tego mnóstwo!
Czy ja jestem jakas inna że tego nie akceptuje ?! Dla mnie taniec na rurze zawsze będzie emitował seksem i mimo że to bywa piękne i w dużej mierze to akrobatyka to jednak ta RURA mi przeszkadza przy dziecku.
Nie wystarczy zwykła gimnastyka, akrobatyka, ta akrobatyka z szarfą ?
Pozwólcie mi proszę zrozumieć dlaczego szukamy takich zajęć dla swoich dzieci.... dodam że autorka ma córkę lat 6......
Oj i dlugo bedzie sie wszystkim kojarzyc rura z tancem erotyczny. Też miała kiedyś takie przekonanie dopóki nie zaczelam chodzić na pole dance. Było super. Na początku to już w ogóle wygląda się żałośnie na tej rurze a gdzie tam w ogóle bycie sexi. Na wersje sexy dance byly psobne zajęcia. Przekonałam się, że to są swietne cwiczenia na mięśnie całego ciałam. Czy pozwoliłabym mojej 6 letniej córce iść na to ? Raczej nie. Bo nie widze sensu w takiej aktywnosci w tym wieku. Rowniez mimo moich pozytywnych doświadczeń, pewne przekonania w społeczeństwie sa i po co mialabym narazac corke na takie kontrowersje. Jest też wiele innych aktywnosci dla 6 latków nie wiem czemu miałabym wybierać właśnie takie zajęcia.
Iwona właśnie tak, dorośli ok, uważam za fajna przygodę i zawsze mnie trochę korciło. Moja przyjaciółka chodziła i nawet miałam się zapisywać ale podjęliśmy decyzję o pierwszym dziecku No i już się nie zdecydowałam. Świadomość swojego ciała i mega praca mięśni jest super, jednak uważam dalej że to dla dorosłych ta rura a nie dla dzieci a tu okazuje się że to naprawdę popularne i trochę nie wiem jak do tego podchodzić bo dla mnie to wręcz nie do pomyslenia
Niby też rodzaj sportu a nie kojarzy się dobrze. Jeszcze dorośli ok ale dla dziecka nigdy bym nie wybrała choć też widziałam u nas w mieście zapisy dla uwaga tylko dziewczynek więc już wg nie fajnie.
Podzielam zdanie Iwona. Sama rowniez byłam na paru zajęciach pole dance. To bardzo bardzo trudna sztuka. W tej szkole tańca także były zajęcia dla dzieci. Jednak w tym wieku to sądzę,że posłałabym na szarfy podwieszane , na gimnastykę akrobatykę aero ale nie na rurze.
Dzięki dziewczyny za Wasze spostrzeżenia, bo już naprawdę myślałam że może mam jakieś średniowieczne myślenie i może ktoś musi mi wytłumaczyć..... Ale widzę że nie tylko dla mnie to dość dziwne i wręcz seksualizowanie małych dziewczynek.
Pamiętam jak widziałam faceta w Mam Talent i właśnie piękny pokaż i dużo emocji i wiele pracy i to było coś woooow
Faktycznie, skojarzenia są kiepskie. Nie spotkałam się z zajęciami dla dzieci, ale koleżanka chodziła i to wymagało mega siły i ćwiczeń. Robiła figury, tańca tam nie było. Aczkolwiek faktem było, że musiała ćwiczyć w majtkach/bardzo krótkich spodenkach żeby była dobra przyczepność udami do rurki. Więc nie wiem jak wyglądałyby ćwiczenia dzieci..
Powiedziałam ostatnio mężowi że może przed podwieszeniem sufitu zamontujemy rurę. Skomentował to słowami że przecież nasza córka też tu będzie mieszkać :D
Hej, szukam zajęć tanecznych dla mojej 7-letniej córki. Zależy mi, żeby była to fajna atmosfera i żeby miała z tego frajdę, ale też żeby nauczyła się czegoś konkretnego. Może ktoś polecić jakieś miejsce w Wieliczce?
Cześć, sprawdź zajęcia w MCT w Wieliczce. Mój znajomy mówił, że jego dzieciak tam chodzi i bardzo sobie chwalą. Grupy są fajnie dopasowane wiekowo, dzieci uczą się choreografii, ale też ogólnego wyczucia rytmu, podobno to nie jest takie sztywne jak niektóre inne zajęcia. Atmosfera luźna, ale dzieciaki uczą się konkretów, no i instruktorzy mają podejście do młodszych.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.