Jak wiecie z wątków mam 2 i 5latke...W końcu robimy im pokój tylko że jest mały problem...Pokój jest duży pewnie 5x5 albo coś blisko tego , z wielkim oknem balkonowym na jednej ścianie, tak więc pokój jest ustawny...mam jednak problem z wyborem mebli....mam łóżko starszej nic A nic nie zniszczone i chcemy dokupić drugie identyczne i do tego dobrać meble i kolor w pokoju, narzuty na łóżko mam ciemny popiel, doradzcie na jaki kolor mebli postawić, bo mi nic się nie podoba w sklepie albo zarzuccie zdjęciami swoich pokoi....
Mebelki dobralabym mniej Więcej pod kolor łóżek bądź białe z akcentami właśnie drewna tak żeby jakiś element był spójny. Możesz nawet uchwyty w meblach wymienić na ciemne drewno i już pasuje , tyle że znów do drewna nie pasują mi meble z połyskiem ;)
A ściany uwielbiam w dziecięcych pokojach w odcieniach jasnego szarego , brązu, zieleni . Nie takie rzucajace się w oczy ale bardziej stonowane , matowe .
Tez bym wybrała kolor mebli pozostałych podobny do tego co nic jest. Można jakiś akcent wprowadzic kolorystyczny żeby nie było nudno. Czy to biały czy kremowy, bo czarny to chyba byłby za ciemny
A wiecie co? Teraz pomyślałam że jak nic nie dobierzemy to może łóżko przemalowac na biało? Macie białe łóżka? Co o nich sądzicie? I czy któraś z Was przemalowywala kiedyś łóżko???
Hm jak dla mnie trochę mało dziewczęce te meble.
My mamy białe łóżko samochód i nie narzekam.
A co do inspiracji polecam zajrzeć na stronę archistacja.pl.
Sporo pomysłów na aranżacje pokoi dziecięcych i nie tylko
Moim zdaniem te meble co podałaś w propozycjach są bardziej młodzieżowe niż dziecięce
Białe łóżko byłoby super, może dasz radę przemalować? Super mebelki dla dzieci są w Ikea, nie wiem skąd pochodzisz ale może tam byś coś znalazła dla Twoich Córeczek. :)
Tez uważam że białe lepsze
Biały jest teraz w modzie a pozatym posłuży na długo bo to neutralny kolor, nie znudzi się szybko. My mamy szaro białe meble (dla chłopca) i teraz są w porządku i myślę że jeżeli synek urośnie to nadal będą jeszcze ładne bo nie są ani zbyt "dziecięce '' ani zbyt " dorosłe ".
To prawda biały jest uniwersalny ale też i najbardziej brudzący kolor. Przy małych dzieciach może być kredkami, długopisami itp pomalowane.
Moim zdaniem białe meble będą ok dla takich dziewczynek :) Śmiało przemalujcie to łóżeczko ,mój szwagier nie dawno też podobne przemalowywał córce( 9 lat) i była bardzo zadowolona.Efekt wyszedł miły dla oka ;)
Bez problemu możesz przemalować te łóżko na biały kolor. Biały jest bardzo uniwersalny. Moja szwagierka przerabia meble i na prawdę jak dobrze przygotujesz do malowania, to będzie wyglądało jak nowe.
Białe łóżeczko bardziej pasuje do pokoju dziewczynki. Ale zamieniłabym też kolor ścian na coś beż, budowy róż czy też jasno szary
Aktualnie najmodniejsze jest chyba zestawienie bieli mebli z jasnoszarymi elementami takimi jak np. zaslony
Na kolor ściany nie patrzcie bo on będzie zmieniony - prawdopodobnie jasny siwy plus pudrowy róż ale to kwestia tego jakie meble kupimy...powiem Wam tylko że jeszcze nic nie wpadło nam w oko, ach ;(( I muszę Wam powiedzieć że mniej już myślę o przemalowaniu łóżka gdyż parkiet w tym pokoju jest w odcieniu łóżka i te dwie rzeczy by ładnie ze sobą już wspolgraly....
A co myślicie o tych?? Te nóżki pod nie wydają się Wam staroswieckie?? Nie widziałam ich na żywo więc trudno mi się jakoś odnieść do tego pomysłu...
Czemu uważasz że te białe meble nie będą pasować do brązowej podłogi. Biały do wszystkiego pasuje tak jak i czarny