Pogryzione sutki

Moja też tak mówiła, ale mówiła też, że jak nam pojawi się jakaś krostka to można posmarować i szybko zniknie.

Taka robiona w szpitalu to powinno się zużyć w ciągu tygodnia tak naprawdę. Więc raczej nie jest już najświeższa. 

Ja nie slyszalam ze wlasne mleko jest dobre :O nikt mi o tym nie powiedzial 

mi o mleku nikt nie powiedział,teraz tu czytam

Był taki wątek gdzieś chyba nt. Właściwości i zastosowań mleka matko, pisałyśmy tam m.in o tym że mleko własne bardzo dobrze radzi sobie ze zranieniami brodawek. Poszukajcie sobie z ciekawości fajne inne rady dziewczyny tam dawaly tez :) 

kverve spróbuje go odnaleść i poczytać z ciekawosci już...

Używałam nakładek, bo nie dało rady Inaczej wytrzymać.

ja smarowałam buzię małej i brodawki moim mlekiem 

Mojej małej wychodzą wkasnie jedynki wszystkie naraz dwie już przebiły dziąsło i kawałek wystają i przyznam ze choć mnie póki co nie gryzie jakiś mocno to czuje zdecydowany dyskomfort przy karmieniu tez tak miałyście ?

chyba przez to definitywnie będzie mi łatwiej zakończyć karmienie 

justamama moja ma 16 miesiecy i powiem ci ze tez odczuwam dyskomfort jak zle złapie sutka...potem ma jedynki na sutku odbite

U mnie córka to nawet ja ząbków nie miała to potrafiła bardzo mocno dziełkami zagryźć sutka 

beata to mona tez zaciskała i potrafiła szarpnac  to strasznie bolało 

Takie małe dzieci mają tak mocne dziąsła, że nie potrzebują zębów, aby dobrze ścisnąć.

Oj tak mi też sprawiało to straszny ból

A stosowałyście jakieś maści? 

Monia, lanolina jest super na pogryzione sutki. Z Ziajki jest na przykład za niewielkie pieniądze. 

Polecam maść z lanoliną 100%. Np. Lansinoh, Ziaja. Nie muszą Panie zmywać jej przed karmieniem 🙂