Podziękowania

Na chrzciny w ramach podziękowań dla gości w woreczkach z organzy mieliśmy krówki z magnesem teraz będziemy organizować roczek I pytanie czy robić coś czy to przesada?  

My na roczek mieliśmy drewnianego misia z grawerem,data urodzenia syna ,waga,wzrost i dane gościa ... Podziękowanie za udział w ważnym wydarzeniu dla syna. Dodatkowo każdy dostał drobny upominek w postaci długopisu i słodkiej babeczki. 

My mieliśmy chrzest nic nie dawaliśmy w zamian gościom. 

Będziemy mieć roczek też nie planuje nic dawać. 

No właśnie ja się zastanawiam czy nie zrobić większego zdjęcia i tam te wszystkie zdjęcia córki od 1 do 12 miesiąca i dziękuję czy coś takiego bo mamy robione zdjęcia z każdego miesiąca i myślę że to była by fajna pamiątka A też nie wyniesie nie wiadomo jak dużo , Co myślicie? 

Ja osobiście bym nic nie dawała 

Ja również 

Czyli jednak może faktycznie odpuszczę skoro mówicie żeby nic nie dawać 

Ja na chrzest nic nie dawałam, na roczek także. Nie wiem skąd to się przyjęło żeby dawać upominki ale u nas się nie praktykuje, co innego dać coś dziadkom ale czy chrzestni, wujek, ciocia dalsi będą np trzymać zdjęcia dziecka na komodzie nie sadze ;) ewentualnie można dać jakieś cukierki w ramach podziękowania to już prędzej :) 

No właśnie myślę że może po prostu zamówię krówki personalizowane tak jak wtedy :))

U nas na roczek nie było żadnych podziękowań 

A może taki mały miodek? 

U mnie się tak nie robi w ogóle  :D 

Dzięki za opinie postawię na jakiś drobiazg albo na krówki albo inne cukierki personalizowane

Ja nic na chrzest nie dawałam, ale spotkałam się już z takimi drobiazgami. Na jednym roczku dostaliśmy figurki aniołków w celofanie z karteczką z podziękowaniami. A ja jako chrzestna dostałam list na ładnej papeterii (oczywiście napisany przez mamę) w którym mój chrześniak dziękuję mi za bycie jego matką chrzestną. Bardzo fajny pomysł jak dla mnie bo przy czytaniu aż się łezka w oku zakręciła. Tani w wykonaniu a wyjątkowy upominek. 

Na roczek nie dawaliśmy żadnych podziękowań 

My na roczek dla gości mieliśmy magnes w kształcie cyfry jeden z fotka córki i chyba był tekst mam już rok. Teraz też taki sobie dla synka 

Różne rzeczy można kupić jest tego multum. Wystarczy popatrzeć w internecie i Ci wyskoczy na pewno się na coś zdecydujesz. 

U Syna nie miałam nic ;)

Ostatnio w rodzinie miodek był :)

A u córki miałam dla chrzestnych podziękowanie w formacie A4, dla gości miałam aniołka na magnesie ze sklejki ;) A że wybuchła pandemia to niestety był sam chrzest z chrzestnymi.

Mazią super pomysł teraz każdy zbiera przeważnie magnesy. :) 

My nic nie robiliśmy, ale może pomyśle nad jakaś formy podziękowania na chrzest o ile zaraz znowu wszystkiego nie pozamykaja 

A może by tak wydrukować zdjevie dziecka i wstawić w jakąś ramkę, nie musi być kupiona nie wiadomo za ile ake to też miły upominek myślę. 

Żadna z Was takiego nie ma? 

My tak o daliśmy zdjęcia dziadkom jednym i drugim a także chrzestnej i chrzestnemu ale nie było jakiejs okazji po prostu tak o wydrukowaliśmy zdjęcia i oprawiliśmy w rameczki. 

I myślę że to też fajna opcja i nie droga na każdą kieszeń