Poduszka do spania i karmienia

Ja myje wlosy co 2-3 dni takze wezme w razie czego szampon w miniaturce, ale no zobaczymy moze sie uda bez mycia glowy w szpitalu... 

Ja myję raz w tygodniu włosy więc przed porodem w domu umyłam i miałam spokój 

Anita tez tak mam. Teraz jak siedzę w domu to myje rzadziej ale przy wyjściach myłam co 2 dzień. 

W szpitalu na drugi dzień po porodzie sobie umylam bo juz były tłuste i nieświeże. 

Nie wiem czy to nie od  hormonów jest spowodowane bo w sumie odkąd zaczelam dojrzewać to tak mam probowalam juz różnych szamponow ale efekt mizerny;(

Farba kiedys pomagała ale od 10 lat nie farbuje  bo w końcu mój kolor włosów zaczal m się podobać;) 

Ja myje co 2-3.

Kiedyś dostałam poradę ze czym myje się częściej tym częściej robią się tłuste. Także jeśli się przetlusci je i będzie myło jak w moim przypadku np. Co 4 dni to się przyzwyczaja i będą mniej przetłuszczac 

totalnie wam zazdroszcze jak myjecie wlosy raz na tydzien czy chociaz 2-3 dni ;o

ja musze codziennie bo inaczej wygladam jakby stado szerzeni wpadlo w moja glowe :D

Nie wiem Monia ja kiedyś przetrzymałam glowe kilka dni byla mega tłusta ale nie skutkowało w domu jaknsie nie wychodzi to pół biedy a u mnie to jak tłusta glowa tonzaraz coś torba raptem załatwić i mycie na szybko ;)

Monia masz rację wiele osób już mi o tym mówiło i też wiele fryzjerek właśnie jeżeli myjemy włosy codziennie to one po prostu się do tego przyzwyczajają szybciej się przetłuszczają i domagają się kolejnego mycia. Dlatego warto jest włosy od tego odzwyczaić na siłę by wytrzymać te dwa 3 dni bez mycia z czasem będziemy widzieć różnice i też to że będziemy mogli myc je rzadziej .

Jeżeli chodzi o temat wątku czyli poduszkę w kształcie litery c mi na początku ciąży wydawało się że jest to jeden z gadżetów nie do końca potrzebnych rodziłam w listopadzie tak naprawdę termin miałam na początek grudnia koniec końców urodziłam w listopadzie w październiku mam urodziny i mój brat na urodziny właśnie wpadł na taki pomysł i sprawił mi taką poduszkę  zmieniła ona moje życie a tak naprawdę noce sen całkiem inny człowiek swobodnie może się ułożyć bez obawy że gdzieś tam za mocno obróci się na brzuch w nocy i go przyciśnie poduszka fajnie stabilizuje i żałuję że nie kupiłam jej wcześniej później bardzo mi się przydała można ją też wykorzystać w każdy inny sposób można karmić dzieciątko piersią można układać je w tej poduszce na zasadzie takiego kokonu .No naprawdę na różny różny sposób na początku gdy mały już powoli zaczął siadać a ja na przykład karmiłam go czymś niekoniecznie chciałam wsadzać do krzesełka to  z tej poduszki robiłam właśnie takie jakby ala krzesełko w którym go troszeczkę podsadzałam po to aby nie zakrztusił się w trakcie jedzenia także super polecam. Jeżeli ktoś zastanawia się nad kupnem jest to coś co jest naprawdę przydatne w czasie ciąży jak i po warto kupić

Ja tylko do spania miałam I była mega

Do spania świetna sprawa, do karmienia mozna tez wykorzystać tą samą i nawet się przydaje w innych sytuacjach :)

Mam taką duża do spania jest mega wygodna szczególnie pod koniec ciąży.  Siostra przyjeżdżając z synkiem układa młodego w tej poduszcze zwijając ją w kokon

Ja próbowałam ta do spania dawać do karmienia jak uczyłam pić córkę z piersi ale mi było jakoś nie wygodnie 

Ja sobie nie wyobrażam, że podczas ciąży nie mam dużej poduchy typu C - uratowała mi życie ;P A tak na prawdę, dopiero po zakupie poduchy zaczęłam się wysypać. 

Do karmienia dodatkowo zakupiłam mniejszą- na szkole rodzenia testowaliśmy poduszki i mi osobiście było łatwiej wykorzystać mniejszą poduszkę. 

Ja mam tylko rogal do spania duży. Czasem na nim kładłam dziecko i tak karmiłam. A poduszki typowo do karmienia nie mam 

Ja się mocno zastanawiam nad taka poduszka do karmienia zawsze to jakieś  ułatwienie;)

Mi poduszka do spania nie jest potrzebna, nic mnie w nocy nie boli, jest mi wygodnie, jedynie męczy mnie spanie na lewym boku ale nie mam czegoś takiego że się w nocy nieświadomie przekrecam więc nie mam obaw że wyląduje na brzuchu. Śpię cała noc w jednej pozycji ale mam bardzo dobrej jakości materac i wydaje mi się że to jego zasługa bo kiedyś potrafił mnie boleć kręgosłup po nocy a teraz nic zupełnie się nie dzieje. 

No to fajnie Ci się trafiło ja osobiście miałam poduszkę do spania taka z biedronki tania około 60 zl. 

Ale powiem Wam że nie było mi fajnie jak miała mi sluzyc też do karmienia. 

To była wręcz katorga. Myślę że chyba lepiej kupić taka poduszkę no i chyba wygoda jest o wiele lepsza niż przy takiej typowej do spania.