Niestety umorzona sprawa.. Nic nie zrobimy niestety. Tak u nas dziaka prawo.
Teraz łatwo się nadziać na różnego rodzaju oszustów a niestety często ciężko te pieniądze odzyskać. Policja i sądy działają tak jak działają a co chwilę słychać sprawa umorzona bo niska szkodliwość czynu. Ręce opadają.
W temacie wątku ja mam zamiar kupić mojemu synowi puzzle piankowe na podłogę. Słyszałam że to bardzo dobra sprawa polecana przez fizjoterapeutów. Podobno jedną z lepszych firm z takimi puzzlami jest skip hop (polecone przez przyjaciółkę). Takie podłoże jest z jednej strony stabilne ale też miękkie i idealnie nadaje się do nauki siedzenia czy wstawania. Chroni też przed zimnem z podłogi. Wydaje mi się że będzie to najwygodniejsze. Można malucha kłaść bezpośrednio na tych puzzlach ale też można na nich położyć matę edukacyjną.
Ja sobie zamówiłam Z olx od kogoś płaszczyk - przyszedł ale z przebarwieniem i to sporym, oczywiscie kasy oddać nie chcą, to zgłosiłam do olx - a oni , ze płaszcz zamówiłam, płaszcz dostałam , a to ze przebarwiony to juz nie ich wina. Produkt jest ten który zamawialam
I pomyśleć.ze ludzie nie mają skrupułów- wazne ze kasę dostaną.
DwarazyH ale to było przed wprowadzeniem ochrona by czy po?
2xH ja kialam podobnie z Vinted bluza jak szmata zrobilam zdjęcia zgłosiłam sprawę do vindet sprzedawca obrazona jak moglam zgłosić Vibted podeszło podobnie ja u ciebie Olx zapytałam czy mogę wystawić na sprzeda odpowiedzieli ze tak ale z tymi moimi zdjęciami gdzie widac wady ;(
Więc reklamacja nie uznana wady były bo jak stwierdzili jesli chce wystawic to muszą być one widoczne i kasy nie zwrocono;(
Bluza do kosza poszla i mimo ze kasy duzo jie kosztowała to koszta wysyłki prowizja ochrona kupujacego lepiej było by kupić nową w sklepie gdyby wiedział że raki szajs ktoś sprzeda;(
Ludzie to zamiast takie rzeczy wyzucic to wola sprzedać i mieć te 10 czy 15 zł
aneczka ochrona ochrona ale takich ubran w ogole nie powinno sie wystawiac a zgłoszenie przyjac na korzysc
Teraz jest na olx ochrona i wciska się czy dany przedmiot jest taki jak powinien. Na vinted to samo także nie czaje czemu Wam się tak stało?
Monia wcisnąć można,ale potem trzeba się szarpać ze sprzedawcą
Raz mi się udało sprzedać bezrękawnik na vinted ale sama boję się coś zamówić. Wolę jednak iść do ciuchlandu :p
Po ochronie, ochrona jest wtedy jeżeli zamiast bluzki dostaniesz spodnie, ale jeżeli zamawiałeś bluzkę i dostajesz bluzkę ale Z dziurami to juz nie działa.
Dwarazyh nawet nie wiedziałam że jest jakaś taka ochrona. Ludzie czasami to są bezczelni. Mi by było wstyd wystawić ubranie niby super bardzo dobry stan a w rzeczywistości z plamami.
DwarazyH to nie widziałam o tym myślałam że właśnie jak zniszczone cos przyjdzie a w opisie nie było wzmianki nie widzieliśmy o tym to wtedy ochrona pomaga
Ja na vinted lubię bo właśnie ta ochrona jest
Ochronę i na olx zrobili narazie nie płatna ale już się wysyłki za 1zl skończyły a wydawalo mi sie ze pisali ze.do 30 września beda
Ja Wam powiem,że po córce wystawilam z dwie trzy rzeczy np. z plamami małymi,ale zawsze miałam to w opisie i dokładne fotki plam. Jak ktoś to zakupił to zawsze się upewnialam czy na bank przeczytał,że są plamy np. na śpiworku miałam od mleka przy kołnierzu. O dziwo jeszcze potem dostawałam odpowiedź,że super że się udało to temu komuś kupić . Z tym,że ja miałam drogie śpiworki,a jak był zniszczony to wystawiałam za mała cenę skoro są plamy.
U mnie te rzeczy z plamami o dziwo się sprzedały,ale np była to raz sukienka kupiona za stówę wystawiona za 5zl miała plamę od ulania . Nie wiem może babka miała patent by to sprać,ale ja nie miałam
Madzia No i tak można to jest uczciwe gorzej jak ktoś ukryje wady ja właśnie jak sprzedawałem coś jakimiś delikatnymi wadami to też dobrze to opisywałam i robiłam dokładne zdjęcia żeby ktoś nie był zaskoczony
Ja wczoraj sprzedałam 2 rzeczy i wysyłka była jeszcze za 1zł ... No i pisali, że do 30 września mają byc także może jakiś chwilowy błąd
Nie skończyły się. Zakezy od działu
Kupiłam ostatnio mate w smyk dość grubą i z jednej strony czarno biała z drugiej kolorowa a dziecka super , ma miękko dużo miejsca na przewracanie się jest super �