Jaką polecacie podłogę w pokoju dziecięcym płytki czy panele? Dodam ze będzie ogrzewanie podłogowe.
Dla mnie osobiście panele są bliższe sercu, nie mogę jakoś sobie wyobrazić płytek w pokoju dzieciaczka. Panele bardziej jakieś takie przytulniejsze się wydają. Ale co komu sie podoba �
Mimo ogrzewajia podlogowego plytki kojarzą mi sie z zimną podlogą. Osobiscie wybralabym panele
Ja też bym wybrała panele bo jakoś mi się przyjemniej kojarzą, mimo wszystko. U nas też będzie podłogówka kiedyś ale myślę, że i tak do pokoi wybiorę panele. No ale oczywiście każdy robi jak uważa i jak się komu podoba :) mi się wydaje, że płytka będzie "zimna" nawet tak wizualnie, ale to tylko moje zdanie. No i właśnie czy nie będzie tak, że dziecko czymś rzuci i już przedmiot rozbity a i może jakiś odprysk na płytce?
Wybrała bym zdecydowanie panele kojarzą się przytulniej i ciepłej niz ptytki
Położyłabym to co mi się najbardziej podoba...mi ogólnie płytki kojarzą się z łazienką kuchnia czy klatka a nie z pokojem dziecięcym gdzie .a być milo
Wybrałabym panele;))
Myślę że panele są lepsze i od dołu tak nie ciągnie jednak kafelki są chłodne
Ja polecam panele bądź deskę ;)
Polecam panele winylowe ;) Są droższe, fakt, ale sprawdzają sie bardzo ;)
Ja bym stawiala na panele winylowe;) do ogrzewania podlogowego tez slyszalam ze sie sprawdzają, plytki fajnie sie zmywa i uwazam ze leoiej mozna o nie zadbac jednak minus taki ze przy upadku bardziej sie odczuje niz na panelach;( no i plytka chyba bardziej sliska
nati ale zawiola wspomniała o ogrzewaniu podłogowym...choc rozumiem cie bo gdy nie podgrzane płytki to niestety sa zimne
Przy ogrzewaniu podłogowym i w pokoju dla dzieci proponowałabym panele :) Są przyjemniejsze w użyciu :)
Panele tylko i wyłącznie. Płytki, nawet jak jest podłogówka i niby są wtedy ciepłe, to nadal są nieprzyjemne do siedzenia na nich. Wiem, że teraz sporo osób zamiast paneli czy drewna kładzie w salonach nawet płytki, ale dla mnie to jednak płytki kojarzą się z takim zimnem. Płytki to korytarz, kuchnia i łazienki.
Weronisia właśnie w okresie wiosenno letnim raczej płytki ciepłe tylko wieczorem jak na wodę się pali m każdego indywidualny wybor ja jestem zmarzluchem wiec stawiam na panele �
Jestem mamą niemowlaka i jakoś nie wyobrażam sobie plytek na podłodze w pokoju mojego dziecka. Corka obecnie raczkuje, czasami sie wywróci i jednak panele zapewniaja lepszą amortyzacje. Poza tym w cieplejsze miesiace, gdy nie działa ogrzewanie podlogowe, są przyjemniejsze w dotyku niż płytki.
Na panelach leży niewielki dywanik (nie chcę kłaść go na całości).
Mam panele od tej firmy:
W całym domu, jestem zadowolona z ich jakosci wykonania tak wiec mogę polecić.
Też myślę że panele są lepsze w pokoju dziecięce. My mamy i super wyglądają i się sprawują..
Płytki nie są dobrym pomysłem, są dużo twardsze i bardziej śliskie. Ja bym wybrała panele ale takie z wyczuwalna faktura żeby były trochę antypoślizgowe. Bardzo ciekawa opcja jest przy dzieciach panel winylowy, praktycznie niezniszczalny. Na deski drewniane bym się nie zdecydowała z uwagi na to, że bardzo łatwo mogą się wgnieść lub porysować. A cyklinowanie do tanich nie należy.
U nas są panele i na środku do zabawy włochaty dywan który można uprać w pralce polecam wszystkim serdecZnie
I.filipek a masz jakiś sposób żeby ten dywan się nie przesuwał w trakcie zabaw?
U nas póki co zabawa na macie piankowej.
Kverve niektóre dywaniki mają antypślizg więc się nie ślizgają