Podgrzewacz do butelek Lovii

Dziewczyny, jak dbacie o swoje podgrzewacze z LOVI?
Wlewam do swojego tylko wodę przefiltrowaną, a następnie przegotowana i wystudzoną, a mimo wszystko mam na dnie osad z kamienia, wygląda na lekko przypalony :(( chciałam zadziałać octem lub kwaskiem, ale boję się że coś zepsuje. Któraś z was próbowała?
No i powiedzcie mi proszę bo mam ciągle dylemat, jak podgrzewacie w nim mleko, to w butelce zakręconej czy odkręconej? :rofl:

Raz na jakis czas trz widze osad z kamienia i wtedy daje odkamieniacz taki jak do czajnika, wlaczam i po kamieniu .
Podgrzewam otwatta butelke zeby nie wytworzylo sie cisnienie

Ja brałam octem z wodą. W oczach to schodziło. Nic się nie stało oczywiście raz na jakiś czas. Otwartą butelkę podgrzewam albo jak w nocy to przykrywam zamykaniem z butelki a smoczek dopiero wkręcam później

Właśnie też zawsze grzałam otwartą, zastanawiałam się tylko czy na pewno dobrze to robię :smiling_face:

smiało mozesz octem, nic sie z nim nie dzieje.
Ja to podczas przeprowadzki w nim jajka na twardo gotowałam kiedy jeszcze nie miałam podłączonej płyty a córce znudzily się kanapki :rofl:

2 polubienia

O proszę, to kolejne zastosowanie podgrzewacza znalezione :rofl::rofl:

A jak robiłyście to octem?

Cos co jest głupie a działa w cale nie jest głupie :smiling_face:

Zalalam octem poczekałam chwilę i ściereczką z mikrofibry zmylam

Mi też ocet pięknie domywa osad z kamienia, raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Ja chyba trochę rozcieńczałam ocet wodą, ale nie podam dokładnych proporcji, bo robiłam to “na oko”.

1 polubienie

Ja też octem z wodą albo kwaskiem cytrynowym , efekt podobny.

Wygrzebałam swoją instrukcję i jest jak byk napisane, że osad z kamienia usuwać wodą z octem.
Uwaga, gdybyście nie widziały, producent nie zaleca czyszczenia kwaskiem cytrynowym :smiling_face:

Kiedyś chyba nawet czytałam tą instrukcję :sweat_smile: i pewnie dlatego też postawiłam na wodę z octem. Chociaż ja tak w sumie czyszczę większość sprzętów.

No zawsze woda z octem dają radę i nie są chemiczne

Też mi się sprawdza