Pod choinkę dla starszaka

O ile dla maluchów można znaleźć masę fajnych zabawek, to co dla dzieciaków w wieku szkolnym? Szukam coś kreatywnego dla 4klasistki. 

A w jakim budżecie mniej więcej prezent ? 

Ja kupiłam na mikołaja dziewczynce w 4 klasie lampkę półtorej można pisać kolorowymi marketami. Bardzo jej się podobało 

Projektor do rysowania smart sketcher

dlugopis 3d

lego creator 

siostrzenica lubi też wszelkiego rodzaju laboratorium perfum , mydła itp

Zestawy do wyszywania dla dzieci 

Zamówiłam długopis 3 d :)

Ja bym stawiała na coś kreatywnego czyli zestaw do robienia mydełek czy świeczek ( oczywiście to pod nadzorem rodzica) ale wiem ile to frajdy bo robie sama. 

Ewentualne zestaw do robienia biżuterii, są takie z charmsami podobne do pandory ale oczywiście tańsze 

Spojrzałam na propozycje dziewczyn i równiez wydaje mi się że długopis 3d  byłyby spektakularnym prezentem 

Dlugppis 3d kupiłam jej już na urodziny. Na mikolajki dostała ode mnie zestaw do robienia mydelek. 

Ten projektor ma moje córka od Jej mamy, fajny ale dla młodszych dzieci tak mi się wydaje.

Budżet to 150zł, znalazłam zestaw do nauki makramy i chyba to jej kupię 

O kurcze , MamaMalejMajki - rewelacja! ;)

Może zestaw do robienia bransoletek? Albo właśnie coś do pokoju np lampkę,może kolczyki?

A może taki obraz do malowania po numerach, nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa. 

Też stałam niedawno przed wyborem prezentu dla starszaka. U nas stanęło na bonie podarunkowym do Empik, bo młoda wręcz pożera książki i nie chcialam wybierać jej sama, bo nie wiem, która już czytała, a którą nie. Z takich kreatywniejszych to zestawy do tworzenia bizuterii, wyklejane lub wyszywane obrazy, jeśli sie tym interesuje, jakaś kreatywniejsza gra na komputer/xbox jeśli ma np coś z tańcami itp, jeśli zbiera LEGO, to jakiś zestaw, którego jej brakuje do kolekcji, zestaw do robienia kul do kąpieli, zestaw do szydełkowania. 

Po uzgodnieniach z Jej mamą stanęło na zestawie do makramy. Będzie miała zajęcie na dłużej.

A Wy macie już kupione prezenty pod choinkę? 

Mama Małej Majki, ja na szczęście kupiłam dziś już ostatni prezent świąteczny. Chyba pierwszy raz od X czasu nie będę latać dzień przed wigilią po sklepach, żeby jeszcze coś znaleźć �

MamaMalejMajki fantastyczny prezent. Sama w moim wieku byłabym zachwycona takim pomysłem na prezent