Jak znajde ten artykul to Wam podrzucę.
Ja tez oczywiście nie podaję starszemu soku zamiast posiłku, a jako jego uzupełnienie, często robimy sok pomarańczowy. Narazie nie mamy jeszcze wyciskarki, ale jak już kupimy to i z warzyw zamierzam nam robić.
Witaj na forum #teamLOVI!
Jak znajde ten artykul to Wam podrzucę.
Ja tez oczywiście nie podaję starszemu soku zamiast posiłku, a jako jego uzupełnienie, często robimy sok pomarańczowy. Narazie nie mamy jeszcze wyciskarki, ale jak już kupimy to i z warzyw zamierzam nam robić.
Przy pierwszym dziecku za szybko właśnie ryzygnuje się przez wlsnie mała wiedzę
Czyli widzę nie tylko ja tak szybko sie poddalam przy pierwszym dziecku , i ni jestem sama , ale najważniejsze że przy drugim jak i kolejnym jesteśmy bardziej doświadczone i się nie poddajemy... karmienie piersią na pewno jest wygodne jeśli chodzi o nocne karmienie ale nie lubię jak ktoś mówi że jest wygodne i oszczędność ma mm nie karmię dla wygodny czy dla oszczędności.,bo k.piersia wcale łatwe nie jest, musimy walczyć z laktacja, dbać o piersi bardziej niż zawsze, kreujemy się w miejscach publicznych jak dziecko jest głodne bo opinie na temat karmienia piersią są podzielone, także łatwo nie jest ale najważniejsze zdrowe i daje nam duża więź z dzucekiemy co nie mówię ze karmiąc mm jest gorsze, bo wiadomo ze nie zawsze możemy karmić piersią z różnych przyczyn..dlatego najgorsze jest oceniać jak się nie zna sytuacji matki i najważniejsze jest to że każda mama wie co dla jego dziecka jest ważne i każda mama dla własnego dziecka chce jak najlepiej..no może nie każda pomine te nieodpowiedzialne matki co często się o nich słyszy...no ale to już inny temat;)
MamaOsiAl nie tylko Ty. Jednak u mnie duży wpływ na to miał szpital i moja lekarz prowadzaca.. bo jej asystentka i doradca laktacyjna byli i mego zdania że warto walczyc o KP. A ja bardzo chciałam tak.karmic
Aneczka dlaczego ostatecznie karmiłaś piersią tylko miesiąc?
MamaOsiAl nie nie tylko Ty i myślę że takich mam jest dużo więcej ale człowiek uczy się na błędach a na swoich najlepiej.
MamaOsiAl to prawda ja karmię piersią i właśnie to co napisałaś przeżywam za każdym razem jak mam nakarmić córeczkę w miejscu gdzie jest więcej osób. Mam od razu wrażenie, że każdy na mnie patrzy. Chociaż staram się karmić tak, żeby praktycznie nie było tego widać.
Dziewczyny ja w takiej sytuacji to tak się stresuje ze normalnie mleko mi nie leci mała musi się wtedy ostro napracować. Najlepiej nam w cichym i spokojnym miejscu
Mamameg moja nie przybierała na wadze. Po miesiącu trafiliśmy do szpitala. Tam przeprowadzali prowokacje. Karmie kp ważę, sprawdzam ile wypija i dopajam mm. Potem zmienili na co trzecie karmienie mm. Potem co drugie. Aż na weekend odstawili od piersi tylko na mm. Okazało się że ładnie zaczeła przebierać. I tak podjęli decyzję że karmie mm
Szkoda. Ciekawe czy to było jedyne słuszne rozwiązanie...
Aneczka ale córci brakowało Twojego mleka? Chętnie piła mm? Lekarzom tak było wygodniej kazać Ci przestać kp ale wiadomo zdrowie dziecka jest najważniejsze.
Moja po mimo tego że dawałam jej mleko z puszki to za cholere nie chciała go pić bo myślę że jakby przyszło jej to z łatwością to na tą porę już bym pokarmu nie miałam. Jak mam trochę mniej i widzę że jej brakuje to odciągam to co mam i mieszam z mm ale już kilka dni nie pije tamtego.
Moja córeczka ostatnio ciągle by wisiała na piersi. Zjada dużo obiadków, kaszki i deserku a mimo to, ciągnie mnie za bluzkę i ssie mi obojczyk :P
Patrycja ona krótko ssała i podczas karmienia się nie najadła..budzenie nic nie dawało. I dlatego nieprzybierala na wadze. Na początku mm dla niej ciężko szło. Czasami nawet pół godziny męczyła 30 ml.. wspomnieli że miała za słabe mięśnie, szybko sie meczyła, przysynala podczas karmienia i nienajadala się więc nie przybierała na wadze
Aneczka szkoda ze w szpitalach nie probują karmić przez sns medeli. To pomogłoby wielu kobietom. Ja dowiedzialam się o istnieniu takiego ustrojstwa dopiero 2 miesiace po porodzie jak już laktacja praktycznie zanikła.
No właśnie jak dziecko ma obniżone napięcie mięśniowe to ma problemy ze ssaniem i dlatego warto początkowo podawać odciągane mleko do czasu jak nie polepszy się napięcie i umiejetność poprawnego ssania _ fajnie jak w szoitalu jest pomoc i wsparcie oraz fachowy sprzęt - wtedy może uda się przeczekać ten najgorszy czas
Aneczka a skoro zależało Ci na kp to nie mogłaś odciągac mleczka laktatorem i dawać małej w butli?
Karolinach mam to samo z synkiem ma już 17mc i je wszystko już z nami ale cyc musi być i czasem pluje mi zupa czy ziemniakami i podnosi bluzkę..teraz idą mu jakieś ząbki bo to widzę jak się slini i wszystko gryzie, i nie chce nic jeść tylko co 10min chce cycka i podnosi mi bluzkę, teraz jest ok bo siedzę w domu, gorzej jak muszę gdzieś iść.
MamaOsiAl ja nawet nie myślałam, że ona wie już gdzie szukać :) myślałam, że może się nie najada ale zjada naprawdę dużo. Widocznie potrzebuje chociaż poleżeć przy piersi, ma taki pewnie okres :)
Patrycja w szpitalu odciagalam mleko . Zapasy takie robiłam że nie wyobrażasz sobie. Ale w szpitalu taka decyzję podjęli i tak zostało. Ze mleko do kąpieli poszło. Po wyjściu ze szpitala bałam się na własną rękę coś zmieniać żeby znów nie trafić...
Aneczka a miałaś w szpitalu pomoc doradcy laktacyjnego? Może chodziło o technikę i córeczce cos nie pasowało?
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.