Po jakim czasie wypis

Drogie użytkowniczki forum, mam pytanie, pzrede mną cesarskie cięcie- chciałąmz apytać po jakim czasie następuje wypis do domu?

M.Pajak naczęściej mama z Maluchem wypisywana jest w 3dobie po porodzie, wszystko natomiast zależy od wielu czynników. M.in od samopoczucia mamy, stanu blizny, przyrostu/spadku wagi noworodka i ogólnego stanu zarówno matki jak i dziecka. Czasami dziecko ma żółtaczkę i pobyt w szpitalu przedłuża się.

Ja urodziłam we wtorek a w sobotę już wyszłam chociaż urodziłam w 35 tyg i Zosia jest wcześniakiem ważyła 2490

Zgadzam się z mamameg. U mnie było wszystko w porządku i zostałyśmy z córką wypisane w 3 dobie. Natomiast lekarze mogą stwierdzić z różnych powodów o pozostaniu w szpitalu dłużej.

Zależy też od szpitala u nas w 4.sobie wypis jest po cc jeśli oczywiście wszystko jest ok

u nas w drugiej gdy wszystko jest w porządku, jednak pobyt może się przedłużyć gdy maluch ma żółtaczkę lub za dużo spadł z wagi

Jeśli wszystko było w porządku to to u nas w szpitali po cięciu też wypisywali w trzeciej dobie.

Jesli dziecko nie ma podwyższonej bilurubiny to w 4 dobie ale to zalezy od szpitala ilości wolnych miejsc i ogolnego samopoczucia matki i dziecka

Zależy od szpitala i od waszego stanu zdrowia kiedy wyruszą.ale po 3 dobach.

U nas wszystko bylo dobrze i urodziłam we wtorek a w czwartek juz byliśmy w domu :slight_smile:

Ja rodziłam córeczkę przez cesarskie cięcie w środę a w kolejnym tygodniu we wtorek wypisano nas do domu. U mnie przed porodem wykryto gronkowca oraz bakterię i po porodzie miałam kilka antybiotyków w kroplówkach natomiast u córeczki zaobserwowano po kilku dniach żółtaczkę i musiała być naświetlana pod lampami. Wypis do domu następuje wtedy gdy zarówno mama jak i niemowlę czują się dobrze i u dziecka jest przyrost masy.

Zależy od sPitala i od stanu zdrowia. Ja wyszłam chyba w 4 dobę

Wszystko zależy od zasad szpitala . Zazwyczaj wypis jest w 4 dobie jeśli stan mamusi i dziecka jest dobry :slight_smile:

Po cesarce kobiety zazwyczaj zostają jeden lub dwa dni dłużej niż po naturalnym porodzie. U nas kobiety które rodziły poprzez cięcie (Olsztyn) były wypisywane do domu w 4-5 dobie.

Tak wszystko zależy od szpitala w jednym na 3 dobę wypisują w innym na 4 . Jak wszystko z dzieckiem i z mamą jest ok to maxymalnie na 4 dobę i do domu :slight_smile: ja miałam cięcie w środę a w niedziele dostałam wypis

Pati a Brunuś miał żółtaczkę?

U nas w szpitalu po 3 dobie .Ale to zależy od stanu dziecka i matki . Koleżanki dziecko miało żółtaczkę i dziecko nie dostalo wypisu a matka mogla mieć , ale wtedy już kobieta łóżka nie dostanie przy dziecku.

Mamameg miał od urodzenia ale w trzeciej dobie spadła do 8 bilubiryna był w normie że tak powiem i puścili nas do domu. Nie był naświetlany pediatra mówiła że jest ok zoltaczka fizjologiczna w domu przez kilka dni był na buzi trochę żółty ale mu zeszło szybciutko .