Najlepiej się myje podłogi wzdłuż, zostaje wtedy najmniej smug czy innych śladów
No i ja po myciu parowym też przecierałam zwykłym z płynem do podłóg o zapachu konwalii, bo uwielbiam ten zapach
No tak ale przy kwadratowych płytkach które to wzdłuż?
Hahaha, no to już ciężej wybrać w sumie nigdy się nie zastanowiłam na tym, bo w domu miałam większość paneli, płytki też podłużne, a teraz będę kłaść kwadratowe i dałaś mi zagwozdkę
A widzisz. Powiedz komuś kto będzie je układał żeby ułożył wzdłuż
Akurat mój tata, ale myślę, że zrobię mu dowcip i powiem, żeby ułożył wzdłuż
O popatrzę, nie zauważyłam takiej zaległości ze smugami, ale u mnie tak kafle położone, że z automatu myję je wzdłuż.
Najbardziej jest to chyba widoczne w sumie na panelach
A macie może te mopy dwukomorowe na czystą i brudną wodę ? Potrzebowałabym coś takiego ale nie za 400 zł jak z viledy
Ja akurat nie mam takich dwukomorowych mopów, ale chętnie poczytam też kiedyś nad tym myślałam.
Na pewno taki mop jest lepszy od klasycznego, bo na bieżąco jest czysta woda. Jednak ja osobiście najbardziej zadowolona byłam właśnie z mopów Viledy. Tego dwukomorowego nie testowałam, ale jeśli chodzi o takie klasyczne, to mopy no name radziły sobie dużo gorzej.
W pracy mialam dwukomorowy i to fajne ale na mala powierzchnie bo tej wody jest po prostu malo. Starcza na takie max 20m kw i juz nie ma tej czystej
Ja tez jestem wierna Viledzie, mam ten okragly i uwazam ze jest super
Ja mam mop parowy z vieledy i jestem zadowolona. Bez użycia detergentów i w wysokiej temperaturze myje podłogę.
Ja miałam parowy od Viledy, ale mi się nie sprawdzał. Ale ja miałam w ogóle problem z panelami, taki, że musiałam myć szmatką do podłóg na kolanach, bo inaczej były zacieki, ślady itp
Ja mam płaski z viledy. Wiaderko ma już jakieś 6 lat jak nie więcej. Używane średnio 3-4 razy w tygodniu. Uwielbiam go. Myślałam nad tym dwukomorowym ale właśnie spotkałam się z opinią że tej wody jest tam malo. Na jakieś nie za duże mieszkanko się sprawdzi ale na 70-cio metrowy salon już niekoniecznie
Ja też płaski z viledy używam już ładnych kilka lat i jest super. Jeszcze trochę z nami pomieszka chociaż coraz częściej myślę o hizero
Są jakieś podróbki tego hizero ale nie wiem z jakiej firmy. Słyszałam opinie że różni się tylko cena i nazwą firmy
Też słyszałam różne opinie o Hizero. Nie ma idealnego sprzętu. Moja mama kupiła nowego Dysona z funkcją mopowania i jest spoko, ale często trzeba wymieniać wodę bo zostawia smugi przy większych zabrudzeniach.
Moim marzeniem byłby robot mopującycttpu roomba.
Dziewczyny ja mam Hizero i dla mnie to najlepsza inwestycja ever. Mogę oddać Thermomixa, suszarkę bębnową, no naprawdę każdy inny sprzęt, ale nie to ja codziennie odkurzalam, a potem tak z 2-3x w tygodniu myłam podłogę, bo przy psie i małym dziecku to wiecznie była zasyfiona. A tu za jednym zamachem mam odkurzone i umyte, te podłogi wyglądają dużo lepiej. Do tego nie używamy chemii do mycia, tylko czysta woda (a wszystkie płyny zostawiają warstwę, bo przez 3 pierwsze mycia sciagalam pozostałości po płynie). Nie wiem jak inne sprzęty tego typu, na pewno oglądałam porównanie do Philipsa i zdecydowanie tutaj wygrywa Hizero. Natomiast są też z innych firm, ale tutaj już się nie interesowałam różnicami
A faktycznie jest taki ciężki? Bo u mnie bratowa męża ma i też sobie chwali, ale mówi, że jedyny minus jest taki, że jest po prostu ciężki