Plamy po obiadkach

Więc suszenie na słońcu ma swoje plusy

1 polubienie

Tak, zdecydowanie Słońce działa naturalnie antybakteryjnie i pomaga wybielić jasne tkaniny.

Tak, da się! :slightly_smiling_face: Białe ręczniki warto prać w 60°C z dodatkiem proszku do białego , a co jakiś czas dodać sodę oczyszczoną lub odrobinę wybielacza do prania. Suszenie na słońcu też pomaga

2 polubienia

Pranie białych ręczników w 60°C naprawdę dobrze je odświeża i usuwa zabrudzenia. Dodanie sody oczyszczonej albo odrobiny wybielacza pomaga zachować ich jasność na dłużej. A suszenie na słońcu to super sposób, bo działa jak naturalny dezynfektant i rozjaśni tkaninę bez chemii. Dzięki takim trikom ręczniki długo wyglądają jak nowe :wink:

1 polubienie

Czy tylko ja nie mam białych ręczników? Ha ha ha mam z reguły dosyć mocne kolory czerwony granatowy dla męża jakaś szarość

Ja lubię jasne ręczniki , dla męża mam tylko ciemne :see_no_evil::face_with_hand_over_mouth::sweat_smile:

Ja mam większość białych, ale kilka w innym kolorze też. Sprawdza się to, żeby odróżnić który ręcznik jest mój, który narzeczonego.

Ja tez mam kolorowe… bialy ma tylko Felek :see_no_evil::rofl:

Ja tak samo sama mam białe a mąż granatowe i brązowe :crazy_face::crazy_face:

U nas też mąż ciemne , białe by musiały być zmieniane codziennie :laughing:

Też nie mam białych ręczników. Wolę jakieś inne kolory bo w tedy wiadomo który czyj​:rofl::rofl: mąż w pracy co pół roku dostaje ręcznik więc tylko dzwoni do mnie jaki kolor wziąć :crazy_face:

Dzieciaki pewnie szybko łapią, co do kogo, a Ty masz spokój z pytaniami typu „czyj to ręcznik?” :smile:

Tak właśnie. Jak córka bierze świeży to tylko mówi ,mój zielony, :rofl:

Ja zawsze mam biały ręcznik, a mój ma ciemny, idealne, bo po pracy zazwyczaj wraca cały umazany smarami, więc nie muszę się martwić o plamy. Fajnie, że u was mąż dostaje nowe ręczniki :star_struck:

1 polubienie

Tak też się cieszę i do tego mydełka i kremy do rąk. Ostatnio dostała ochrzan bo zostawił te kremy kobietom w pracy bo on nie używa. A ja mówię bo że ty nie używasz to nie znaczy że masz do domu nie przynosić. Ja ręce smaruję i w pracy mam też jeden a ty babom zostawiasz :rofl::rofl:

Następnym razem może przyniesie wszystko do domu, a Ty zdecydujesz, co ewentualnie komu oddać :rofl:

Każdy ma swoje przyzwyczajenia, ale dobrze, że Tobie kremy się przydają.

Ja lubię białe , jasne ręczniki , mąż ma tylko ciemny a syn swoje kolorowe bajkowe :smiling_face:

O kurczę :see_no_evil::see_no_evil: mój pewnie by to samo zrobił, ale może następnym razem przyniesie :rofl::see_no_evil:

1 polubienie