Plamy po obiadkach

Hej.
Jakie macie sposoby na plamy? U mnke Vanish ani te mydelko sie nie sprawdza :see_no_evil: po tych obiadkach takie plamy zostaja ze masakra :see_no_evil: a ze Felek je 2 obiady boni sloiczek a potem nasz to wyglada jak male prosie taki brudny :see_no_evil:

Wczoraj biała bluza ubrudzona spagetti z pomidorami i papryka . Popsikałam pink stuff wrzuciłam do pralki nie ma śladu

Po owocach plamy najpierw zalewam wrzatkiem a potem do prania
Po sosach pomidorowych lub marchewce po ubraniu wystawiam na słońce

1 polubienie

Ooo dobrze wiedzieć na przyszłość wiem że synem kiedyś miałam też problem z tymi plamami ciężko było doprac

A czemu na slonce

No to jutro lece szukac pink… :grin:

Ja kupuje w dealz ale w action też widziałam

Bo wypala pomaranczowe slady. Zawsze u mnie dziala

U mnie nie ma takich sklepow :rofl:

Jak się wystawi mokre ciuszki zaraz po praniu na słońce, to plamy się wywabiają. Dla mnie to była magia jak o tym usłyszałam, ale naprawdę działa. Najlepiej jak jest to ostre słońce.
A tak poza tym, to polecam fartuszki np. z ikei i silikonowy śliniaczek z lovi. Pomagają nieco zapobiec plamom. U nas się sprawdzały dopóty dopóki synek nie zaczął się wzbraniać przed ich zakładaniem.

No wlasnie u mnie juz nie chce zakladac :see_no_evil:
Ja wystawiam pranke na slonce i jakos plamy sa :see_no_evil:

Moze slonca nie dociwra do tych plam :thinking:

Muszą być wystawione plamy na słońce a nie że suszarkę wystawiasz na słońce :rofl::rofl::face_with_diagonal_mouth::wink:

Ooo dobrze wiedzieć

Nie no mam na sloncu :rofl::rofl: nie suszarke tylko bluzki na cloncu leza :rofl:

1 polubienie

Też się właśnie na forum dowiedziałam że na te plamy to dobre słońce jest

Ale to chyba działa najlepiej na świeże plamy , ze zeschłymi też daje radę?

Pół dnia chodziłam w tej bluzce zanim ja zapralam :rofl: wszytsko zeszło bez zarzutu

No to szczęście, że udało się ją uratować :smiley:

U mnie w rosmannie tego nie ma :see_no_evil: wiec zostaje mi czrkac na slonce :see_no_evil::rofl: chyba ze do tego czasu nic nie wyjdzie i jak nede na kontroli z malym to tam kupie w action :rofl: