Piżamki

W czym wasze dzieci lubią spać? i co jest dla was najbardziej wygodne
u sprawdzają się pajacyki jednoczęściowe, wiem że jest wtedy dla małe cieplutko bo ma zasłonięte także stópki
i plecki są zawsze zasłonięte

Dokładnie Basiu, pajacyki są o tyle dobre, że dziecko jest całe osłonięte, nie ma możliwości żeby coś się podwinęło, zawinęło itp. Niestety Mateusz ostatnio nie lubi zakładani pajaców, traci cierpliwość jak zapinamy napy. Najlepiej zdał u nas egzamin komplet welurowe śpiochy na szelkach i pod to bluzeczka. Też jest cały osłonięty, a na pleckach ma podwójną osłonę. No i welur na zimę jest super, zauważyłam, że w polarze małemu jest za gorąco.

U nas do snu królują pajace jednoczęściowe, ewentualnie body i półśpiochy lub kaftanik ze śpiochami.

No u nas oczywiście pajace w nicy są koniecznością bo Amelce w nich się najwygodniej śpi. Jakiś te piżamki z gumkami dla maluszków to nie dla nas, nie chciałabym aby w nocy dzieci się meczylo z gumka na brzuchu. Ja tez wole spać w koszuli, dlatego Amelke ubieram w pajace, które nigdzie nie uciskają. :slight_smile:

Ja uwielbiałam śpiochy oraz pajacyki, jednak po roku powoli wprowadzając piżamki latem zaś koszulka i spodenki lub pieluszka,

My uwielbiamy pajacyki choć ostatnio zakupiłam pidżamkę taką niebieską i Jas wygląda w niej już tak poważnie, Pajace jak wybieram to takie rozpinane od spodu.

ja też uwielbiam pajacyki do spania :wink:
babcia Madzi ostatnio zaszalała i kupiła jej w 5-10-15 pajacyk do spania za 40 zł
a ja w tygodniu kupiłam na przecenie w Tesco dwa za 27 zł
pajacyki chyba są najwygodniejsze do spania

Kasjan śpi w body a na to ma 2 częściową pizamke… Jeżeli sama bym teraz cos kupowala to zdecydowalabym się na pajacyk; )

Pajacyki to super sprawa bo tak jak piszecie nic się nie podwinie,plecki są zakryte.
Ale są ok tylko do pewnego czasu,po pierwsze dopóki dziecko nie zacznie strajkować
przy ubieraniu i noszeniu pajaca,a po drugie jak już na noc nie używa pampersa.

U nas własnie na początku były pajacyki,lub śpiochy i body pod spodem.
Potem,przerzutka na piżamkę dwuczęściową z racji tego że córka przestała
używać pampersa w nocy i było wygodniej w nocy ją sadzać na nocnik jak miała ubraną
dwuczęściową.

A teraz na jesień i zimę mamy piżamki flanelowe i polarkowe.Są cieplutkie i milutkie:)

Jak Rozala była noworodkiem to spała w body i śpiochach, później przez chwilę w pajacykach, a teraz już w normalnych piżamach. Normalna znaczy dla mnie jakieś spodnie i jakaś bluzka :slight_smile: Nie jest to tradycyjne rozumienie słowa “piżama” jako komplet. My śpimy na przykład w spodniach dresowych i t-shirtach. A Rozala ma spodnie od piżamki, której bluzka jest ciut przymała i bluzę do tego z napisem “Little Sheriff”, którą dostała od mojej mamy (mama nie zna angielskiego i wydaje jej się, że ta bluzka pasuje dziewczynce, dlatego została oddelegowana do robienia za piżamkę). :smiley: Ma też jedną typową piżamkę w misie, ale za ciepła jest i młoda budziła się zlana potem.

PS. Nie śmiejcie się z jej miny, po prostu puszczała co nie co w pieluchę :wink:

my spimy przede wszystkim w pajacykach, wowczas mam pewnosc ze maly ma cale ciałko okryte :slight_smile:

A my w rampersach spiny mała bardzo je lubi

Mała śpi najczęściej w pajacach,wczoraj nawet w Pepco jej jedne kupułam za 7 zł.
Zdarza się też, że córcia śpi w bodach na długi rękaw,a że te mają czasami spory dekolt to zakładamy koszulkę na krótki rękawek i luźnych spodenkach,żeby podczas snu nic ją nie uciskało.

Malutka śpi w pajacykach, a starsza córcia w bluzeczce i w rajstopach, bo bardzo się w nocy rozkopuje, a jak była mniejsza to spała w rampersach, a teraz jest trochę na nie chłodno.

Rampersy są dobre na lato,kiedy jest ciepło. Mam zamiar latem małej ubierać je do spania.

Ja synkowi do spania zakładam śpiochy,a jak jest troszkę cieplej to body.Wiadomo że jak już jest dziecko większe to już będzie trzeba zakładać piżamke :slight_smile:

My uzywamy pqjacow i spiochow:) mamy tez taki worek w ktorym swobodnie moze sobie kopac nozkami:)

Ja zakładam do snu pajace ale dostałam różne używane piżamki i mam pytanie czy do piżamek zakładacie skarpetki ??

Ja ostatnimi czasy przerzuciłam się na piżamki,ale zakładam skarpetki małej. Czasami uzywam też pajacyków,ale w większości jednak piżamka

My synkowi na początku zakładaliśmy bodki, a na to pajacyk. Od kiedy skończył 7-8 miesięcy śpi w bodkach i na to pajac, ale z odkrytymi stopkami albo tylko bodki i na to bluzeczka… I gołe nóżki. Uwielbia tak spać i się wtedy chociaż nie odkrywa.