Pierwszy kubek 6m+

Cześć, pomału będziemy wprowadzać kubek do picia i teraz pytanie. 
czy lepiej na początek kupić kubek z dzióbkiem czy słomką (z tych co są 6m+) ?

O też się chętnie dowiem co polecacie 

Przy pierwszym Synu miałam ten z Dziubkiem, potem 360° ale nie polubił się, potem bidon ze słomka ale cały czas próbowaliśmy otwartego kubka ( otwarty kubek do posiłków, tak to zamknięty bo proponowałam wodę ciągle bo bałam się zaparc)

Dałam odrazu ten lovi z rurka i się sprawdził ! Są ogolnie to moje ulubione i żałuje ze tylko taka mała pojemność :)

Też zastanawiam się nad tymi dwoma. Łatwiej będzie z ustnika więc zacznę od słomki :D słomka podobno lepiej naśladuje picie ze szklanki. 

Te kubeczki to nie są niekapki ? Pediatra mi mówiła żeby nie zaczynać od niekapka. 

Przy pierwszej córce zaczynałam od takiego z dziubkiem, był bardziej podobny do smoczka więc miałam wrażenie, że łatwiej będzie załapać i się przestawić. 

Teraz mam te oba, dostałam do testów, córka ma 7mcy i też chyba niedługo odpakuje. Sama nie wiem, ale chyba też zacznę od tego z dziubkiem;)

Kubkiem z obciążona słomką dziecko pije trzymając go na dole. W tym z dziubkiem dziecko musi podnieść kubeczek do góry żeby się napić więc uczy się picia jak ze szklanki. Na waszym miejscu podawała bym zmianę jeżeli macie oba. Mój ma ponad rok i dalej pije z tego z obciążona słomką 

Ja też lubię te obciążone rurką. Bo w każdej pozycji może dziecko pić:P

Mój synek nie chce pic z żadnej butelki wiec zakupiłam właśnie kubek doidy cup do samodzielnego picia. Jest podobno bardzo intuicyjny więc zobaczymy:) jak synek podrośnie to mam kubek niekapek  do samodzielnego picia lovi pije sie jak z kubka ale jest od 9ms:)

Ostatnio czytałam ze picie z kubka ze słomką przypomina bardziej picie ze szklanki niż tradycyjne butelki z ustnikiem, ponieważ wymaga to od dziecka bardziej naturalnych ruchów ust i języka. Samo ułożenie kubka może nie jest podobne. 

Chyba kupię oba kubki i będę oferować na zmianę. 

Malina a jak sprawdza się kubek który kupiłaś? 

Iwonko dopiero mi przyjdzie w tym tygodniu. Czytałam z opinii mam, że się sprawdza ale napisze jak przyjdzie i przetestujemy :)

U nas tylko słomka zdała egzamin. Ten kubek 360 od Lovi jest uroczy, ale Maja zupełnie go nie ogarnęła. W sumie sama próbowałam i ciężko się z niego pije/ssie

U nas sprawdza się kubek ze słomką z obciążnikiem :) 

Ze słomką 

Iwona jeśli maluszek nie akceptuje żadnej z butelek to ten doidy cup się u nas sprawdza. Synek nie musi przechylać głowy, sam sobie łapie kubeczek za uszy i sobie pije, jeszcze tak nieporadnie ale chce z niego pic i idzie mu coraz lepiej także polecam. Mam nadzieję, że do 9 ms mój synek zaakceptuje też ten niekapek z lovi z którego pije sie jak z kubka bo na wyjścia, podróże będzie jak znalazl a w domu dobrze, że uczy sie pic z otwartego :)

U nas najlepiej sprawdził się Lovi z dzióbkiem, jak próbowała pić przez słomkę to się krztusiła. Choc mimo ze ma ponad rok butelke do mleczka ma oddzielna Lovi Medical.  

Lovi ze słomka tylko szkoda ze tylko tak małe pojemności są 

U nas tylko z  Obciążona słomką. 360 mały nie ogarnął do teraz jakoś nie podchodzi mi picie z niego 

Będziemy używać tego od Lovi że słomka