Pierwsze tygodnie ciąży i ból w podbrzuszu

tak już lekarz mnie uspokoił i minęły, ale za to teraz zmagam się z mega mdłościami, przez cały dzień po jedzeniu tym bardziej mi niedobrze 

Ja przy każdej ciąży czułam się jakbym miała dostać okres. Pobolewal mnie brzuch i piersi ale przez max dwa tygodnie potem już mnie nic nie bolało tylko miałam wstręt do mięsa i często było mi nie dobrze, ale zwymiotowałam tylko raz. ;) mam już dwóch synków lat 10, 6 i córeczkę 4mc i nie wyobrażam sobie życia bez nich;) 

Pobolewanie, uczucie „ciężkiego kamienia” w okolicy podbrzusza, to wszystko się nasilało kiedy miałam wyczerpujący dzień, więcej stałam na nogach. Na szczęście nie wiązało się to z innymi objawami, czy niebezpieczeństwem poronienia. Na początku ciąży wiele się w naszym organizmie zmienia, rozciągają się więzadła w miednicy mniejszej, sama macica się powiększa i trudno byłoby tego nie odczuwać.

Mama_Wojtusia to super ze wszystko ok. Gratulacje!

Miejmy nadzieję że mdłości szybko przejdą 

Super jak lepiej się czujesz :) 

miejmy nadzieję że i mdłości szybko miną. 

Tak też tak miałam. Miałam wtedy zwiększoną dawke magnezu Ewentualnie brałam nospe 

Ja czułam takie bóle podbrzusza jakoś od 2 miesiąca, ale właśnie tylko podczas aktywnego dnia albo zbyt długiego siedzenia.

Mama_Wojtusia ja w pierwszym trymestrze 2 tygodnie czułam się tak jakbym była chora. Dobrze, że miałam urlop. Mdlosci, zgagi, bole głowy. Masakra. 

Zdrówka dla ciebie i maluszka :)

właśnie tak się czuję od dłuższego czasu, i nie wiem jak sobie pomóc 

Malina ja też od razu poszłam na zdrowotny , ciężko byłoby w pracy mając takie objawy, chroniczne zmęczenie zaraz po przebudzeniu wykańczało mnie doszczętnie 

Nie dziwię się. Nie ma co się męczyć na siłę. W ciąży odpoczynek jest bardzo ważny.

Wyszłam z takiego założenia Lea , nikt by mi nie podziękował że pracowałamnjal najdłużej będąc w ciąży , tak więc podziękowałam sama sobie za te decyzję