Nie znalazłam takiego watku wiec jesli przeoczyłam prosze mnie przekierowac, ciekawi mnie kiedy u waszych pociech pojawily sie pierwsze lezki ?
U każdego dziecka jest inaczej u mojego synka pierwsze łzy pojawiły się gdy skończył 2 miesiące,ale potem znowu płakał bez łez,nie wiem właśnie od czego to zależy ale teraz ma 6 miesięcy i przy płaczu nie zawsze lecą mu łzy.Mojej siostry synek też jakoś koło 2 miesiąca pojawiły się łzy i za każdym płaczem je miał.To wszystko chyba zależy od dziecka i organizmu.
Ja nie pamiętam ile tygodni miał mój synek kiedy zauważyłam u niego pierwsze łzy, natomiast pojawiają się bardzo rzadko, najczęściej złości się i krzyczy ale nie płyną mu łzy.
Tak szczerze mówiąc nie zwróciłam na to uwagi i nie wiem… Jakoś mi to umknęło…
Sięgam pamięcią wstecz i u nas pierwsze łezki pojawiły się po 2miesiącu
Pierwsza córka zaczęła płakać ze łzami bardzo wcześnie, już po 1 miesiącu, a druga dopiero niedawno, po 2 miesiącu. Druga córka miała zatkany kanalik łzowy i nie wiem, czy to miało jakiś wpływ czy nie, że dopiero w 2 miesiącu zaczęły jej lecieć łzy.
Nie pamiętam jak to było ze łzami u Zuzi może dla tego, ze mała mało płakała i nie zwróciłam na to uwagi. Zobaczymy jak to będzie u Fabianka,
Też nie zwróciłam na to uwagi. Faktycznie przecież na początku łez nie było. Hmm… ciekawe…
Syn miał tydzień lub dwa maksymalnie. I kiedy płacze łezki mu lecą, Musiałabym sprawdzić w pamiętniczku jego, ale na pewno w pierwszych dwóch tyg. życia się już pojawiły.
U synka pierwsze lezki pojawiły się końcem drugiego miesiaca
Jakoś pod koniec 2 miesiąca. szczęście malutki nie płacze dużo, bo jak zobaczyłam pierwsze łezki, to samej mi się chciało płakać… nie wiem jakim cudem płacz na sucho nie jest aż tak wzruszający…
U nas pierwsze leski pojawiły się miedzy pierwszym a drugim miesiacem
A u nas jakoś późno, może 3 miesiąc? Generalnie syn z tych nie płaczących, też raczej się złości niż płacze.
Hmmm nie pamiętam nawet kiedy to było. Ale na początku synek płakał na “sucho”. Teraz jak płacze to zawsze pojawiają się łezki.
U mnie coś na przełomie pierwszego i drugiego miesiąca, wecześnie również płakała na sucho.
Agusia a twój synek nie ma zablokowanych kanalików ocznych, skoro w tym wieku płacze bez łez. Mi lekarka kazała masowac delikatnie , aby je odblokowac i żeby to oczko się oczyszczało
jesli dobrze pamietam to po skończeniu pierwszego miesiąca zaczeły sie pojawiać
U nas pierwsze łzy pojawiły się po około 2 tygodniach było ich całkiem sporo, bo niunie akurat bolał brzuszek. Czytałam, że jak łzy długo się nie pojawiają to trzeba się zgłosić do pediatry, bo być może konieczne będzie czyszczenie kanalików.
U nas pierwsze łzy pojawiły się niedawno czyli jak ola miała 6 tygodni . Wcześniej jak płakała to nie leciały jej łzy.
Ja też dokładnie nie pamiętam, kiedy dokładnie maluszek zaczął płakać łzami,ale na pewno przed końcem 3 miesiąca. Teraz gdy ma ponad 6 łzy pojawiają się rzadko. Bo bardziej próbuje coś zasygnalizować krzykiem, zwrócić uwagę i raczej nie jest to typowy płacz.
U mojego synka pierwsze lezki pojawiky sie ok 1miesiaca.