Pierwsze karmienie piersią, a mleko modyfikowane

Hej, jestem w 29 tygodniu ciąży i zaczynam się trochę przygotowywać do pierwszego karmienia, oczywiście chciałabym karmić piersią, ale dopuszczam do siebie też myśl, że mogą być problemy. Dlatego zastanawiam się czy mieć przygotowaną puszkę już mleka modyfikowanego na wszelki wypadek jak wyjdziemy ze szpitala? Jeżeli tak to czy jakieś mleko polecacie? 

Jak wy do tego podchodzicie?

Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. ☺️

Ja kupiłam bebilon advence, chciałam mieć w razie czego, od razu jadąc ze szpitala wskoczylam do apteki, bo wcześniej nie myślałam o tym. 

Twoje dziecko samo zdecyduje które mu podejdzie.  Moja córa aktualnie na hipoalergicznym, a wcześniej bebilon advence-masakra,  bebilon pepti- dramat,  beniko- szpital i finalnie jest neocate lcp.

Ja pierwszego synka karmiłam tylko 4mc , drugiego 2,5roku. Dzisiaj urodziłam przez CC córeczkę. I puki co dawałam jej pierś ale czasem płacze i nie wiem czy chce pierś czy płacze bo boli brzuszek i zawsze tak jest a też nie chce za każdym razem jak płacze dawać pierś bo w tedy córeczka będzie chciała cały czas bo tak się nauczy. Mój synek tak się nauczył z Edo Świrskiego chciał cyca. Jak był śpiący, znudzony, głodny , pić co dwie godziny czasem częściej siedział na cycku. A co do mm ja zawsze kupowałam Bebiko.

Ja synka urodziłam przez cc i na początku miałam problem z mlekiem więc był dokarmiany w szpitalu mm. I postanowiłam kupić do domu takie samo jakie jadł w szpitalu żeby nie robić mu rewolucji. Był na Hipp Combiotik

Ja kupiłam w razie W mleko nan dla córki a teraz poczekam najwyżej kupię jak będę potrzebować bo przy córce się nie przydało 

Możesz kupić , ale mleko jest teraz dostepne na każdym kroku wiec bez problemu możecie kupić w każdej chwili

Dzięki dziewczyny za podsunięcie rozwiązań, chyba poczekam do porodu i w razie w mamy dwie doby, kiedy będę z małą w szpitalu, to wtedy mąż zawsze może kupić, jak będzie taka potrzeba.�

Ja również nie kupowałam mleka. Byłam zdecydowana karmić a gdyby nie wyszło to stwierdziłam że dokupimy wszędzie na już z zaleceń ze szpitala. Bo nawet nie wiedziałabym jakie wybrać. U nas w szpitalu było NAN

Ja nie kupowałam na początku . Musiałam kilka takich mleczek ze szpitala i doksrmialam bo były duży spadek masy ciała . 

Dori.home myśle ze to najlepsze rozwiązanie :)

Dori myśle ze to najlepsze rozwiązanie 

ja nie kupowałam mleka wcześniej co prawda zaraz po wyjsciu ze szpitala kupowałam bo dokarmiałam jza każdym razem , ale brałam to mleko , które podałam w szpitalu. Dziewczyna z sali też zamawiała mleko to , którym musiała dokarmiać. Mleka są tak dostępne , że kupi się w każdym markecie, więc chwila moment  i po wyjściu ze szpitala można kupić, a może być tak, że nie będzie w ogóle potrzebne 

Ja też miałam od razu kupioną jedną puszkę Bebilonu, tak w razie "W" :).

Też się zastanawiałam czy kupić jakieś mleko przed porodem, ale doszłam do podobnych wniosków, że w razie czego co to za problem wysłać narzeczonego żeby kupił jakieś jak będę leżeć w szpitalu. I w sumie dobrze, że nie kupiłam całej puszki, bo bym jej nie zużyłam. Po kilku tygodniach kupiłam kilka jednorazowych saszetek z mlekiem i one akurat się przydały, jak musiałam gdzieś pilnie wyjść i nie miałam możliwości odciągnięcia pokarmu.

No właśnie jaksma karmi tylko piersią to jedna puszka nawet ta mała to dużo. Ja miałam teraz dużą,ale 3 tygodnie może puszka być otwarta,więc mi zostało jezcze i do wyrzucenia 

Rzeczywiście mając noworodka to ciężko zużyć taką dużą puszkę, szczególnie jak mm jest tylko do dokarmiania. Chociaż za saszetki pewnie wyszłoby i tak drożej, więc chyba najlepiej celować na początek w te mniejsze puszki.

Ja miałam kupioną puszkę mm ale nie pamiętam nazwy. Dodatkowo kupiłam chyba z 12 malych gotowych butelek mm takich na raz które jako jedyne przydały się . Puszkę za to oddałam bo nawet nie otworzyłam . Gdybym to zrobiła To prawie cala wyrzuciłabym. syn Był karmiony mm może raz lub 2 w miesiacu podczas mojej nieobecności Kiedy nie mielismy sciagnietego mojego mleka. W szpitalu spytalam się lekarza jakie mleko najlepiej miec rezerwowo w domu to nie umiał okreslic bo w szpitalu co jakiś czas mają inne które podaja noworodkom ..

Te jednorazowe gotowe buteleczki są bardzo wygodne. Wystarczy podgrzać i gotowe. A jak dziecko lubi pić mleko w temperaturze pokojowej to nawet podgrzewanie odpada.

te butelki są fajne w momencie jak trzeba wybrać mleko, ale niestety jest mało takich butelek. Chyba 3 marki tylko 

Tak te buteleczki to na pierwszy tydzień góra dwa bo mają chyba 90ml pojemności. Mleko jest ogólnodostępne więc w razie czego można kupić albo poprosić kogoś jak jeszcze będziesz w szpitalu a tam jak trzeba będzie mleko ci dadzą położne w buteleczkach z jednorazowym smoczkiem. Chociaż ja polecam smilk max jego nie kupisz stacjonarnie trzeba zamawiać na stronie producenta