https://allegro.pl/oferta/lozko-oskar-baby-boo-140x70-materac-szuflada-pb-5863549757?reco_id=f6964841-69f5-11eb-9d33-246e96321930&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 . Na allegro jest mnóstwo takich lozeczek zależy co mała lubi jakie bajki zwierzątka lalki
Dziewczyny, przymierzam się do zakupu łóżka dla córki - hmmm, niecałe 3 latka. Tak długo zwlekałam, bo było jej wygodnie i bezpiecznie, ale już jej trochę ciasno się robi. Jednak przy łózku muszę pomyśleć o drabince do drzwi - niestety mamy obok schody. Jakie łóżko polecicie? Jaki rozmair na początek? Widziałma kilka i nie abrdzo wiem co wybrać, jakie najlepsze? Nie chcę żadnych domków, pałacyków - zwykle, klasyczne łóżeczko. Jakie macie? Może widziałyście gdzieś ciekawe? Chętnie boejrzę linki, zdjęcia :)
My mieliśmy na początku taki najmniejszy rozmiar lozka dziecięcego czyli 120 ,ale zdecydowanie polecam zakup większego gdy bedzie służył dłużej ,u nas 160 ale.jesli.ma.pabi miejsce to 180 będzie dobry koniecznie z zdejmowana barierka :)
Nie mam niestety doświadczenia jak niektóre koleżanki z forum ale z mężem narazie będziemy kupować 120/60 aczkolwiek jak już bejbuś ma 3 latka, to pewnie rozgladalabym się za większym �
łóżko dla dziewczynki - Bing images
Moja Hania ma takie, ogólnie jesteśmy zadowoleni. W dzień zaczęła spać w nim jakoś jak miała nie całe 3 lata. Jak byliśmy zmuszeni kłaść Stasia już w dużym łóżeczku (wcześniej spał w dostawce) to Hania także w nocy zaczęła spać u siebie. Było to jakoś ok października/listopada. My od początku tłumaczyliśmy żeby sama nie wstawała, zawsze wołała jak wstała. Też właśnie mamy schody między naszymi pokojami.
Córka przestała spać w łóżeczko właśnie około 3 roku życia. My postawiliśmy od samego początku na 180cm. Teraz córka dzieli pokój z bratem więc teraz ma łóżko piętrowe.
Mama G my zamówiliśmy takie. Wymiar łóżeczka 160x80. Patrz że h było drewniane a nie z płyty (nawet przypominającej drewno) będzie bardziej wytrzymałe
Dziewczyny, a spójrzcie proszę na taką propozycję.
Kupiliśmy córce przed 2 urodzinami i do tego czasu śpi na takim wynalazku, ale ostatnio mąż zaczął zastanawiać się czy to aby na pewno zdrowe dla kręgosłupa, bo materac jest piankowy.
Mama_coreczki ale to jest całe z pianki czy to jest taki rozsuwany tapczanik?
Materace piankowe wracają do łask teraz. Są porównywalne jakością do lateksowych.
Kverve, to taka sofa z trzech nakładanych piankowych materacykow. A wiesz, to nawet nie wiedziałam że pianka jest okej, bo tak się zastanawiałam nad jej zdrowotnością właśnie.
dziewczyny, super dziękuję !
Miałam wyrzuty sumienia bo koleżanki zmieniał już na łóżko w okolicach roku i pomyślałam, że zmieniam bardzo późno. Jednak rok to za wcześnie według mnie :(
sama nie wiem jaki rozmiar jest najlepszy.
Myslicie żeby jechać sprawdzić osobiście? Kusi mnie zamówić online ale chciałabym go jakoś przetestowac, chociaż dotknąć, sprawdzić
Mama_G najlepiej pojechać sprawdzić, zobaczysz czy się zmieści do pokoju, czy pasuje Ci materiał z którego jest wykonane itp. Ocenisz czy takie 70x140 będzie ok czy jednak wziąć większe. Na żywo to inna sprawa.
Mama G ja zamówiłam przez internet. Mam nadzieję że nie będę żałować. Patrz żeby było drewniane.
80×160 ;) u nas było okej. Jakoś po 3 urodzinkach.
mamag ja tez rozwazam kupno przez neta.ja z racji tego je nie mam duzo miejsca w sypialni to planuje kupic tapczanik 120x60...potem jak bedzie wieksza to bedzie spała w okoju z siostrą a tam jest rozkładane łózko
Mamacóreczki ja chyba bym się nie skusiła na taką sofę myślę że jest dla dziecka za miękka i złe układa kręgosłupa chyba że pianka jest twarda jak materac to wtedy tak
Nati ja tak samo. Nawet nie patrzyłam takich nie brałam pod uwagę
My pierwsze łóżko zmieniliśmy na 3,5 roku. Kupiliśmy te metalowe z Ikei które rośnie wraz z dzieckiem bo jest rozsowane do 2 metrów i tak samo materac rośnie razem z dzieckiem są dwie dostawki do standardowego materaca polecam. Młoda ma już 7blatbi jest bez zazutu. Odziedziczył je młodsza
U nas w poniedziałek przyjdzie już łóżeczko. Więc będziemy uczyć spać w nowym większym łóżeczku