Mamy, w zakładce Porady-Dieta pojawił się nowy artykuł: https://lovi.pl/porady/dieta/pierwsza-lyzeczka-dla-niemowlaka Czytałyście? Wiedziałyście, że wybór pierwszej łyżeczki dla niemowlaka ma tak ogromne znaczenie?
Pierwsza łyżeczka jets bardzo ważna, ogólnie wybór odpowiedniej łyżeczki jets istotny by była dobra dla maleńkiej buzi dziecka. Ja przy córce nie wiedziałam o pewnych zasadach i w zasadzie testowałam łyżeczki, teraz już wiedziałam, które się nadają,a które nie.
Ja dopiero niedawno dowiedziałam się o technice karmienia łyżeczka, aby właśnie przyłożyć do dolnej wargi i czekać aż dziecko samo pobierze pokarm.
Mam kilka łyżeczek, które widzę że jednak są za głębokie k najczęściej sięgam po jedna plastikowa płaską bądź po zwykle metalowe ale malutkie.
ja mam kilka łyzeczek ale włansie taką jedną kupiłam małą i delikatne na wgłebienie i pocżatkowo byłam troche zła że mało sie nabiera ale faktycznie jest najlepsza do karmienia ;) mimo ze sie schodzi dłuzej to jednak widze że mała bardziej z niej lubi jesc;)
Jestem ciekawa tych nowych łyżeczek
ja mam właśnie taką płaską łyżeczkę i też mnie to na samym początku denerwowało, ale Mała sobie super radziła z nią. Jestem ciekawa tej nowej łyżeczki, a że jesteśmy przed wymianą to chyba się na nie skusimy:p
Ja nie miałam pierwszej płaskiej potem mnie uświadomiła szwagierka, że tak dziecku łatwiej się pobiera pokarm, że mi taką da z gabinetu . Już potem kupiłam odpowiednią. Mój ma rok, ale już fajnie sobie radzi z łyżeczką nawet głębszą zaczynam mu podawać