Drogie mamusie,
Chciałam kupić dziecku na balkon piaskownice. Przeraża mnie brud ze zwykłego piasku wnoszony za każdym razem do domu.
Piasek kinetyczny - Czy to nadaje się do piaskownicy? Czy z tego można robić babki i bawić się jak normalnym piaskiem?
Nie miałam tego nigdy w ręku, nie wiem nawet jaka to jest konsystencja…
Kinetyczny jest taki jakby lepki, bo dq sie zeobic babke itp ale jak rozgnieciesz w dloni to sie rozsypie. No tylko taki piasek jest strasznie drogi wiec na cala piaskownice to wyszloby mysle w tysiacach… poza tym kinetyczny piasek wchodzi w dywany jak plastelina a zwykly juz nie
takze nie zdecydowalabym sie na kinetyczny piasek do piaskownicy
Wydaje mi się że większy brud wniesie piasek kinetyczny, bo jest bardziej lepki.
Przy piaskownicy myślę że wystarczy zainwestować też w wycieraczkę i nauczyć dziecko, żeby na niej wytrzepał buciki przed wejściem do domu, czy tam spodnie
Wiesz co a jakbyś dała zamiast piasku kukurydze czy ryż
zero piachu w domu a lepiej takie większe ziarna sprzatac ![]()
Ale babek znow nie bedzie można robić
jak chlopak to koparki wrzucić mozesz i będzie frajda ![]()
Ale ciekawy pomysł ![]()
Zamierzam swojej córce kupić takie biureczko do zabaw sensorycznych jak będzie już duża, żeby właśnie do szufladki można coś wsypać i długo myślałam, co mogę tam wsypać właśnie poza piaskiem kinetycznym ![]()
![]()
Myślę że z tą piaskownica to super pomysł tylko ja bym jednak spróbowała ze zwykłym piaskiem
Nie wiem czy u was też ale u mnie w domu po zabawie piaskiem kinetycznym podłoga jest jak lodowisko , ślisko jak nie wiem . Więc jakby balon też miał taki być to chyba wolałabym zwykły piasek
Ja mam koło domu paiskownice i zawsze przeraża mnie ten piasek w domu ale staram się dobrze dzieci otrzepac z tego piasku ale niestety nie zawsze sie uda wszystko;) ale kinetyczny też się sypie i jest bardzo drogi, więc na pewno wyszło by drogo do piaskownicy nawet małej;) ale jak kto woli;) mimo sprzątania czasem i tak warto bo u mnie synek lat 6 co roku bawi się w niej najdłużej;)
Sam piasek kinetyczny jest super, sama lubię się tym bawić. Niestety jest on “lejący” i nie da się budować tego co z piasku. Też myślałam nad tym rozwiązaniem ale to dość droga sprawa żeby całą piaskownice nim zasypać, a jak się sprawuje z piaskiem, nie wiem bo nie wpadłam na to żeby wypróbować .
A same piaskownice bardzo podobały mi się na tej stronie Piaskownica plastikowa - piaskownice dla dzieci - odplywy24.pl
Kiedyś córka bawiła się piaskiem kinetycznym u znajomych i powiem Wam że mnie nie zachwycił, moim zdaniem zwykły piasek jest lepszy i łatwiejszy do posprzątania.