Philips Lumea

Hej macie, polecacie? Przymierzam się do zakupu, ale jednak to nie 200-300 złotych. Podzielcie się opinia jeśli możecie, dziękuję ❤️

200-300 zł? Gdzie w takich pieniądzach? :o

Edit: nie dowiedziałam że przed 200-300 jest nie :D

Znajoma ma i bardzo sobie chwali, mąż mi chciał wziąść na urodziny, ale na razie mamy ważniejsze wydatki i  wybrałam tańszy i praktyczniejszy przezent 

Na stronie producenta jest prawie 300 opini więc warto je przejrzeć. Jeśli często odwiedzasz kosmetyczkę to warto zainwestować i kiedyś taki koszt się zwróci. Ja np lubię eksperymentować sama w domu, nie biegam po salonach i nie mam do nikogo pretensji że coś jest zrobione nie tak. 

Ja nie mam i nie stać mnie na taki zakup, moja siostra kupiła sobie kiedyś, ale z samsunga depilator i była bardzo zadowolona, szkoda że mają taką małą ilość impulsów 

Mi się marzy taki sprzęt i myślę, że może kiedyś zainwestuje, teraz mam trochę innych ważniejszych wydatków. Opinie czytałam całkiem dobre ale nie znam nikogo kto ma i używa 

Ja polecam u mnie się sprawdza 

Tak i nie. Mam już jakieś 2-3 lata. Wtedy kupiłam tą najwyższą możliwą opcje (kilka nakładek) i teraz czemu polecam: bardzo się sprawdza jeśli chodzi o depilację pach, super sprawa, włoski rosną bardzo wolna, dobrze je wypala, jak stosujesz jak w opisie to ja doszłam do momentu gdzie odrastające włoski pod pachami były praktycznie niewidzialne, rosły sporadycznie, prafilaktycznie przejechałam maszynka raz w tygodniu. Do zera się ich nie pozbyłam a żeby nie golić pach po kilka tygodni też nie ma mowy. Bikini: też fajnie wypaliło, boli jak nie wiem co( to chyba najbardziej wrażliwe miejsce) mi przy bikini włoski wrastały po tym, bolało i dlatego depilacją bikini nie do końca byłam zadowolona. Teraz nogi: tutaj efekt był najmniejszy, oczywiście też włosy rosły wolniej ale jednak rosły. Co tydzień, max 2 tygodnie goliłem nogi. 

Trochę jest tak że im masz ciemniejsza karnację to efekt jest słabszy. Wlosy pod pachami czy bikini lepiej się wypalały bo to były miejsca gdzie skóra nie jest opalona. Nogi już opalone więc efekt nie był taki wow. Widać różnicę ale ja jakoś tak mega zadowolona z tego nie byłam. Spodziewałam się lepszego efektu. Myślał że jak używam to potem dłużej będę miała spokój. I jeszcze ten czas, bikini i pachy idą szybko, nogi to takie dłuższe posiedzenie jest niestety. 

Ogólnie urządzenie spoko. Czy kupiłabym znowu? Pewnie tak bo ja trochę gadzeciara jestem ale nie spodziewaj się że będziesz miała nogi gładkie bez golenia przez kilka tygodni, ja przynajmniej tak nie miałam :) mam nadzieję że trochę pomogłam ;)

Szczerze polecam :) .

Dzięki dziewczyny ;)

Ja też się zastanawiam nad zakupem już od jakiegoś czasu. I tak szczerze mówiąc to myślałam że po jego użyciu to raz w miesiącu wystarczy przejechać maszynką.

Bardzo dobra recenzja od olaleksandra94. 

Ja słyszałam ze najlepiej sprawdza się u kobiet z ciemnym i grubym owlosieniem 

Jedno to to co podaje producent a drugie to testowanie na własnym organizmie. Żeby tylko też w miesiącu użyć maszynki to można pomarzyć. Przynajmniej u mnie tak nie było. Nie mam mega ciemnego owłosienia ani bardzo gęstego. Ale najlepszy efekt tak jak pisałam jak jest kontrast między kolorami a nie grube czy ciemne owłosienie. Jak skóra jest opalona to już ten efekt był słabszy. I trzeba być bardzo dokładnym, punkt w punkt to przykładać bo jednak widać różnicę między miejscem gdzie się to zrobi a gdzie nie.i trochę boli. W szczególności w miejscach wrażliwych. 

Jestem ciekawa jak by zadziałała na moje włosy bo mam twarde i czarne? Chciałabym mieć kiedyś taki sprzęt, ale jak narazie to mogę tylko pomarzyć

Moja mama dostała kiedyś na mikołaja ,instrukcja obsługi nie zawiera wszystkich niezbędnych wskazówek ja pamiętam że próbowałam w miejscu na nodze obok tatuaża i delikatnie mi się on rozlał , nie jest to raczej nie przyjemne ale ja nie zauważyłam jakiś spektakularnych efektów a mam dość mocne ciemne włosy wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem jest dołożyć i kupić coś lepszego i mocniejszego bo może być tak że urządzenie ci się nie sprawdzi a szkoda kasy pamiętam że przed świętami była kiedyś taka akcja że można było przez 30 dni testować urządzenie i zwrócić więc może warto zaczekać 

Ja mam jasną karnację i ciemniejsze owłosienie. Wg strony producenta mieszczę się w tym "przedziale" na tak.

Golę się maszynką wieczorem a rano już mam włoski... powiem Wam szczerze że to uciążliwe :/ Włoski mam ciemniejsze i jestem ciemną blondynką. 

Myszka to faktycznie musi być uciążliwe. To może Ci się to sprawdzi ;) ja pisałam jak było u mnie. Ja nawet jak ogole maszynka (teraz od długiego czasu lumei nie stosuje bo jestem w ciąży) to że 2-3 dni raczej mam spokój ;)

To może lepiej zrobić laserową depilację owłosienia w gabinecie. Drożej wyjdzie ale efekt lepszy i ma dłużej 

Mam i polecam w 100 %=jeden z najlepszych moich zakupów wzięłam na raty. Włosy jak odrastają to cienkie i pojedyncze ale to dlatego że  nie koniecznie pamiętam by wykonać depilację w odpowiednim momencie. Jednak ostatnio byłam na wakacjach i w końcu maszynka nie była mi potrzebna.

Skusiłam się.

Wybrałam najbogatszą wersję, zobaczymy co z tego będzie ;D Postępuje zgodnie z aplikacją Philipsa oraz z tym co Lumea dostosuje.

Wykonywałam wszystkie zabiegi poza brzuchem- tu problemu nie mam.

Nogi, ręce i bikini delikatnie coś czułam, ale nic co sprawiałoby mi ból. Podrażnień żadnych nie dostałam. Mam Lumea 3 dzień.

Wąsik- nie czułam nic w ogóle.

ja niestety nie mam, ale planuję zakupić