Pewność zatrudnienia gwarantem satysfakcji w mojej pracy

Pewność zatrudnienia gwarantem satysfakcji w mojej pracy

Jestem zadowolona ze swojej obecnej pracy.

Wykonywane przeze mnie zadania są ważne i mają wielki sens. Materialny aspekt zatrudnienia satysfakcjonuje mnie, na rynku medycznym  brakuje personelu, dlatego można wynegocjować satysfakcjonujące warunki zarobkowe z zadowalającymi świadczeniami socjalnymi.

Moje zadowolenie z pracy w dużym stopniu wiąże się z poczuciem zawodowej stabilizacji.

Moja prace jest dla mnie bardzo interesująca, wymaga ode mnie ciągłego doskonalenia posiadanych umiejętności w postaci uczęszczania na kursy doszkalające, konferencje naukowe, specjalizacje.

Wtedy mogę w pełni wykorzystywać posiadane kwalifikacje, które są zgodne z moim wykształceniem, zainteresowaniem pracą oraz poczuciem wagi i znaczenia wykonywanych zadań.

Wiem, że mój zawód postrzegany jest jako nieopłacalny. Wszystko zależy w jakim miejscu, firmie uda się zatrudnić. Na szczęście wachlarz możliwości jest na tyle duży, że jest w czym wybierać. Do tego deficyty kadrowe pozwalają na satysfakcjonujące negocjacje, oraz siatki płac które od niedawna weszły w życie weryfikują stawki wynagrodzenia.

Ponieważ praca jest częścią życia, należy być usatysfakcjonowanym z jej efektów oraz w pełni zadowolonym z możliwości rozwoju.