Permetryna i antykomarowe własciwosci

Dziewczyny sezon już się rozpoczął na komary, kleszcze i inne insekty.Kazda z nas chce chronić dzieci przed nimi.Słyszałyście może o ubraniach antykomarowych??Są one pokryte substancja Permetryną-która skutecznie odstrasza i chroni a jednocześnie jest bezpieczna dla człowieka...Znalazłam również stronkę z akcesoriami dla dzieci i tam również mają dostępne produkty anty komarowe...Myślicie ze to cos warte?Czy faktyczne bezpieczne dla dziecka?Nie ukrywam ze mam ochote wypróbowania....

https://maylily.pl/szukaj?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=antykomarowa&submit_search=&p=1

https://www.medonet.pl/zdrowie,permetryna---wlasciwosci--zastosowanie--srodki-bezpieczenstwa,artykul,1726675.html

Mnie właśnie juz wczoraj pokąsały te paskudne komary po nogach i zaczęłam zastanawiac się że trzeba będzie chronić przed nimi maluszka bo się zacznie jak co roku

Podobno "zegarki" z płynem antykonarowym? Są rewelacja.

Można takie nawet w Lidlu czy biedronie dorwac 

No tez się właśnie zastanawiałam czy nie kupić bo już ostatnio na trochę pogryzły 

Ja kupiłam zegarek jak dla mnie to nadaje się tylko dla większych dzieci, mój to zaraz do buzi chce brać. I działa tylko przez 30 dni ta ochrona przed komarami. Będę musiała pomyśleć o czymś innym. Ewentualnie taki zegarek można powiesić koło wózka też jakiś rodzaj ochrony :) 

Weronisia o permetrunie wiem, bo ma zastosowanie w wielu chorobach pasożytniczych w różnych postaciach ale nie wiedziałam że ktoś produkuje takie ubranka. Fajny pomysł, ale szkoda ze tyło wystarcza na 20 prań. 

My stosujemy póki co repelenty m.in Chicco. 

Pati te chusteczki na glowe działają ok 5 miesiecy.w zależności od częstotliwości prania.Zegarki chciałam kupic ale podobno mało skuteczne z opinii innych i dodatkowo bałam się o to ze mała będzie brać do buzi

U nas w tamtym roku była Plaga i nie pomogło nic. Próbowałam różnych psikaczy nawet takich od 70 zł w górę i kompletnie nic. Komary siadały i nic sobie z tego nie robiły. Nie wiem co będzie w tym roku ale ciekawa jestem jak się sprawdza ta tkanina.. Gdyby miało pomoc to myślę że itak warto kupić. Tylko czy fajtycznie działa 

A ja właśnie siedzę w ogródku i widzę, że już latają... synkowi już na ręce siedział. 

My mieliśmy kiedyś preparat mugga i chyba w tym roku też musimy się zaopatrzyć. 

Nie miałam pojęcia, że są ubranka antykomarowe ;)

Bransoletki na komary takie gumowe kiedyś widzialam regulowane można dziecku założyć na noge np kiedy bierze rączki do buzi one są podobno dobrze nasączone i działają 

Pati są zawieszki że do zamka można przyczepić. u nas wiem że by się nie sprawdziło bo xoekanby chciała go zdjąć i nowość albo do kieszeni schować

Ewabrz Mugga jest super, ale ona dozwoloną jest chyba po 2 roku życia dopiero. 

Kverve no właśnie widziałam testowanie na familie a tam zestaw dla 3+ i dla 2+. A mój mąż to kupił w zeszłym  roku, czyli synek roczek miał... ja się wtedy nie wczytywałam, mówił że podobno dobre i kupił to potem używaliśmy w ogródku wieczorami.

Też nie wiedziałam że są ubranka antykomarowe ,:)) muszę popatrzeć:D 

Weronisia o super takie chusteczki to już fajne, gdzie takie można kupić? No właśnie mój to też ten zegarek do buzi bierze więc u nas się nie sprawdził leży w szafce, przypne do wózka 

Aneczka to u nas na pewno tez się nie sprawdza bo młody wsyztsko bierze do buzi i też demontuje jak coś mu się podoba 

Czlowiek sie tyle moze dowiedziec. Czego to juz nie wymyslą 

Pati moja też co nie co jeszcze wkłada do buzi więc nie ryzkowalabym z tym. 

Też zapinałam przy wózku;)) 

Nie uczulaja takie ciuchy ona są czymś namaczana czy jak?  Bo muszą wydzielać chyba jakiś zapach ze je odstrasza?

Ja nie wiem właśnie,  ale jakiś zapach, coś odstraszającego musi być:))