Tak mi się przypomniało że jakiś czas temu jak zależało mi na tym by mieć naprawde ładne pięty na imprezke do sandałków to robiłam tak: brałam krem ten właśnie z neutrogeny do pięt i nakładałam grubą warstwe, brałam folie spożywczą i obwijałam stopy z tym kremem, a na końcu zakładałam na to skarpetki. Tak chodziłam z pół godziny i po trzech dniach efekt był super. Nie było to na długo bo wiecie zapominałam o kremowaniu, ale może jak jest tak bardzo źle to podleczyć czymś takim a potem już normalnie kremować.
Darka, raczej tylko w aptece.
Sylwia, ja jestem bardzo szczupła, a moje pięty piękne też nie są… Myślę, że to też kwestia butów, sztuczne, nieoddychające materiały nie pomagają.
Magros w sumie to chyba masz racje ![]()
Ja też uważam, że to jednak nie chodzi o nadprogramowe kilogramy tylko niestety o buty. ![]()
Siostra raczej nie jest otyła,nie ma nadwagi.Jest w normalnej wadze ![]()
No własnie buty które nosimy mają największe znaczenie dla naszych stóp.Czasem warto kupić ciut droższe i lepsze,niż byle co a potem męczyć się z pękającymi piętami albo co gorsza np z haluksami…
Kupiłam siostrze krem z Neutrogeny ale mniejszy tak na próbę,ciekawe jak jej będzie działać.Zrobiłabym zdjęcie ale już to jest w paczce spakowane ![]()
dziubus2016 może nie koniecznie musi być naturalne,byleby pomogło! To priorytet
a to siostra ma problem z piętami,ja na szczęście nie ![]()
Zobaczymy co mi siostra powie na temat tego kremu jak zacznie go używać.Paczkę dzisiaj wysłałam więc w piatek powinna już ją mieć więc może testować na piętach ![]()
No wiem, wiem ze dla siostry :)) Jakby kremiki nie zadzialały to niech spróbuje ta lanoline :)) może akurat jej pomoże .
Warto przemyśleć wizytę u Podologa, ja chodzę do gabinetu Zdrowe-Stopy w Warszawie i widze ogromną różnicę. Pani Asia ma sporą wiedzę więc od razu radzi jak dbać i jak zapobiegać problemom ze stopami
Mi ciąży pięty i stopy zrobiły się meeega suche. Wcześniej takiego problemu nie miałam, więc to raczej wina ciąży i hormonów.
ja powiem wam że też mam tragedię z piętami zaraz lato az wstyd wyjść w klapkach
Wizyta u podologa i dermatologa. Zanim to nastąpi, można spróbować natłuszczać, np. olejem kokosowym. Jednak z wizyty u specjalistów od stóp i skóry nie rezygnujcie.
Polecam Cremobaza 50% z bardzo wysoką zawartością mocznika. Żaden krem tak nie działa.
Oki Inka muszę wypróbować
dziewczyny kupcie sobei cremobaza 50, czerwona.
to jest cudo za 20 zł
Jest to spory problem, zwłaszcza w lecie,gdzie chce się wyjść w klapkach ,ale sie człowiek krępuje. Sama nie mam tego problemu,używam pumeksu, nawilżam stopy.
Czy ten krem Cremobaza 50% można stosować w czasie karmienia piersią?
Lea: info od producenta "Brak informacji dotyczącej stosowania u kobiet w ciąży i karmiących piersią." Także lepiej nie. To jest bardzo wysokie stężenie mocznika, bo aż 50%, a preparaty tego typu zaczynają się już od steżenia 5%, czyli 10x mniejszego.
Hmmm ,czy ja wiem ,czy to aż tak przenika do organizmu? Bedąc w ciąży miałam na nogach skarpety złuszczające ,z resztą co jakiś czas również ich używam i nie zauważyłam,aby po tym skóra bardziej rogowaciała.
Brak danych CZyli lepiej nie ryzykować
Nie wiem czy to na tym forum czytałam czy na drugim ale gdzieś Kiedyś któraś z was tutaj polecała że na pękające pięty i ogólnie suche pięty rewelacyjna Jest po prostu lanolina