Pękające opuszki palców

Na efekty kremow trzeba czekac, a jak tu czekac jak na 2dzien znowu myte rece kilkanascie razy…

No właśnie, codzienne stosowanie środków dezynfekcyjnych nie pozwala na regeneracje rąk

Ja mam takie gele do dezynfekcji, jednak po nich dopiero cxuje jaka mam sucha skore…

Żele niestety także wysuszają dłonie. Kremy z mocznikiem dobrze nawilżają dłonie

Kilka dni temu zakupilam apteczny zel dezynf. I po nim tota, nje mam skore wysuszona.

W rosmannie jest dobry krem z 5 % mocznikiem z Isany, tubka koloru czerwonego

Ja mam akurat apteczny i to jeszcze do piet, bo wiecej w nim mocznika :wink:

A ile w niej mocznika?

super:)

Fajne propozycje kremów

Witam,

Mam na imię Kasia i też miałam podobnych problem. W sumie cały czas mam - szczególnie w okresy zimowe. Mogę tutaj polecić jedynie jeden produkt Betnovate N - to taka maść. Ktoś kiedyś słyszał o takim produkcie? Przepisała mi go moja dermatolog i jestem wręcz zachwycona - Betnovate N - Alergiczne choroby skóry, Wyprysk (egzema), Łuszczyca | tomipomaga.pl

Ja też mam problem ze skórą i dermatolog mi powiedział, że to jest właściwość skóry i nie da się tego wyleczyć. Można działać jedynie objawowo. Trzeba codziennie dobrze nawilżać. Najlepiej mieć przy sobie krem i jak się skóra wysuszy, to od razu smarować. Odkryłam super krem z Neutrogeny z maliną nordycką, który bardzo dobrze nawilża, ślicznie pchnie i szybko się wchłania. Staram się też codziennie smarować dłonie, w szczególności okolice paznokci olejkiem rycynowym.

Ja bardzo polecam bawełniane rękawiczki na noc a do nich szczodra warstwa kremu nawilzajacego  :) U mnie krem do rąk stoi przy zlewie w toalecie i po kazdym myciu rąk muszę stosowac. Inaczej moje dłonie są jak papier

Mój mąż grał na gitarze i pękały mu przez kontakt z metalowymi strunami... alergia kontaktowa często się tak objawia