Pytanie czy mocz do pobrania był pobrany prawidłowo. Mi ginekolog mówił że czasami zdarza się fałszywie dodatni lub ujwmny
Czy może to być (pobolewanie) z powodu przeziębienia lub już ciąży?
No właśnie nie wiem, bo w domu jest przeważnie wszystko w porządku, jak gdzieś wyjdę że jest tak zimniej to czasem wracam i pobolewa, a już staram się ubierać grubo
Na przykład jestem w domu jest super, pojechałam po zakupy do marketu wróciłam i już czułam lekkie szczypanie..
Może dobrze byłoby jakby lekarz zlecił badanie ogólne moczu ale i posiew. Mi takie badania robi raz na 2-3 tygodnie zależy jak mam wizytę. Teraz czuję od 2 dni że mnie szczypie kiedy robię siku, wizyta w środę więc coś może się wyklaruje bo dziś właśnie dałam mocz do badań. Jednak wiem że wpływ na to ma także belizna a ostatnio kupiłam nowe majtki..
Stosuj też płyny do higieny intymnej z odpowiendim pH a najlepiej z kwasem mlekowym. Z AA jest teraz fajny płyn w promocji i z tego co czytałam po składzie to dobry będzie w ciąży. A i kup sok z żurawiny najlepiej w DOZ tam jest 100% sok. :)
Ja bralam urosept.. jak dobrze pamietam 2x dziennie przez 3 dni
Tak, ten sok 100% żurawiny jest bardzo dobry, warto spróbować
Tez lubie 😍
Ja dawno nie miałam właśnie zapalenia pęcherza, a teraz jak jadę prawie godzinę autem to nie mam gdzie zrobić siku to mi się właśnie zdarza takie pobolewnie podczas oddawania moczu;/
Tak, ten sok żurawinowy to piję codziennie sobie :)
Maniak i jak sprawa Twoich siusków? Już jest okej?
DaNutka na razie przeszło samo, od ponad tygodnia jest spokój :) w tygodniu mam teraz wizytę u ginekologa to podpytam o to.
Teraz zaś mam pobolewania podbrzusza takie jak na miesiączek tylko, że lżejsze, parę razy na dzień, przez parę minut i nie wiem czy to w porządku dziewczyny?
Dobrze gdyby ci lekarz zlecił wymaz z cewki moczowej może?
Te wszystkie objawy mogą wskazywać na jakąś infekcje. Zgłoś lekarzowi, bo jak coś się dzieje to trzeba przeleczyc.
Mania najlpiej jak powiesz o tym lekarzowi, lepiej żeby wiedział i coś zalecił. Daj znać.
Ja w połowie ciąży tak miałam, ciągle czułam parcie na pęcherz, a wszystkie badania wychodziły w porządku. Robiłam badanie ogólne i posiew i było okej. Pani doktor mówiła, że to normalne, że czuję ucisk na pęcherz. Ale dla mnie to było trochę jak infekcja, bo sikałam małymi porcjami. Ale ostatecznie samo przeszło po kilku dniach samo i nie wiem co to było.