No to super ![]()
Halo halo a czy paszport już wyrobiony ![]()
?
Jeszcze nie ale wniosek już złożony więc czekamy .
Zakładaliśmy przez internet ale rozmiar zdjęcia itp nie chciało się wczytać. Polecam aplikacje photoID wchodzisz wysyłasz zdjęcie nawet z innym tłem i robią ci idealnie pod paszport. Dostajesz zdjęcie cyfrowe na maila na 25zl. Zrobiłam to zdjęcie i wszystko dopiero przeszło. Córka miała zadanie zrobić małemu zdjęcie więc sesja wyszła super ale żadne nie nadawało się do paszportu ![]()
więc musiałam wziąć sprawy w swoje ręce
A ile macie czekać na paszport ?
2-3 tygodnie. Teraz szybko bo sezonu nie ma bliżej wakacji więcej ludzi stwierdzi że paszportu nie ma a może by gdzieś poleciał ![]()
![]()
![]()
Pamiętam jak my na miejscu robiliśmy to latem 5 godzin w kolejce czekaliśmy a potem ponad miesiąc za paszportem
Przez Internet bez problemu. Potwierdzasz profilem zaufanym i w 5 min zrobione wszystko. Wchodząc na swój profil zaufany dane dziecka masz już w systemie więc nic tak naprawdę nie trzeba wypełniać
No to super opcja
warto odświeżyć paszport jest na 10 lat ![]()
dzieci poniżej 12 lat co 5 lat ![]()
Ja zawsze wyrabiałam paszport tuż przed końcem ważności i bo mam wizę do USA i mi było jej żal (za każdym razem trzeba od nowa ja wyrabiać). Teraz naszczescie juz do Stanów nie trzeba wiz tylko wniosek wystarczy złożyć
super informacja, dziękuję właśnie przeczytałam ze do 90 dni nie trzeba wizy ![]()
Tak, ale to od niedawna tak jest. Jednak to spore ułatwienie
Czyli nie muszę już jechać do urzędu tylko mogę to zrobić online ? Czy to tylko do określonego wieku dziecka ? Jak to wygląda
Można do 12 roku życia złożyć wniosek o paszport online, powyżej tego wieku już trzeba stacjonarnie bo są pobierane odciski palców
Tak @Sylwiaa dobrze pisze i jeszcze dla dziecka do 5 roku życia możesz odebrać paszport sama bez dziecka a powyżej 5 lat już do odbioru musi być dziecko
Oo super bardzo dziękuję dziewczyny !
Dodam Wam, że zdjęcie zrobiłam córkę sama (sobie i mężowi w sumie też ) a i się dowiedziałam ostatnio że jest zniżka na paszporty z karta dużej rodziny
a wyrobiłam nam jak zaszłam w ciążę , w sumie nigdzie nie polecieliśmy a w grudniu mieliśmy już KRD ![]()
dziękuję, bardzo cenna informacja o zniszcze na paszporty też planuje sobie i córce wyrobić paszport i dowód osobisty ![]()
wiadomo na wypadek wojny
No ja właśnie też tak już myślę na zaś
najlepiej jest to że ojciec ucieknie za granice, ja też a dziecko zostanie bo ojciec nie chce paszportu podpisać…