Paszport dla dziecka przez internet

No to super :wink:

Halo halo a czy paszport już wyrobiony :grin::grin: ?

Jeszcze nie ale wniosek już złożony więc czekamy .
Zakładaliśmy przez internet ale rozmiar zdjęcia itp nie chciało się wczytać. Polecam aplikacje photoID wchodzisz wysyłasz zdjęcie nawet z innym tłem i robią ci idealnie pod paszport. Dostajesz zdjęcie cyfrowe na maila na 25zl. Zrobiłam to zdjęcie i wszystko dopiero przeszło. Córka miała zadanie zrobić małemu zdjęcie więc sesja wyszła super ale żadne nie nadawało się do paszportu :rofl::rofl: więc musiałam wziąć sprawy w swoje ręce

A ile macie czekać na paszport ?

2-3 tygodnie. Teraz szybko bo sezonu nie ma bliżej wakacji więcej ludzi stwierdzi że paszportu nie ma a może by gdzieś poleciał :rofl::rofl::crazy_face:

1 polubienie

Pamiętam jak my na miejscu robiliśmy to latem 5 godzin w kolejce czekaliśmy a potem ponad miesiąc za paszportem

Przez Internet bez problemu. Potwierdzasz profilem zaufanym i w 5 min zrobione wszystko. Wchodząc na swój profil zaufany dane dziecka masz już w systemie więc nic tak naprawdę nie trzeba wypełniać

2 polubienia

No to super opcja

2 polubienia

warto odświeżyć paszport jest na 10 lat :grinning:
dzieci poniżej 12 lat co 5 lat :grinning:

Ja zawsze wyrabiałam paszport tuż przed końcem ważności i bo mam wizę do USA i mi było jej żal (za każdym razem trzeba od nowa ja wyrabiać). Teraz naszczescie juz do Stanów nie trzeba wiz tylko wniosek wystarczy złożyć

1 polubienie

super informacja, dziękuję właśnie przeczytałam ze do 90 dni nie trzeba wizy :grinning:

1 polubienie

Tak, ale to od niedawna tak jest. Jednak to spore ułatwienie

1 polubienie

Czyli nie muszę już jechać do urzędu tylko mogę to zrobić online ? Czy to tylko do określonego wieku dziecka ? Jak to wygląda

1 polubienie

Można do 12 roku życia złożyć wniosek o paszport online, powyżej tego wieku już trzeba stacjonarnie bo są pobierane odciski palców

1 polubienie

Tak @Sylwiaa dobrze pisze i jeszcze dla dziecka do 5 roku życia możesz odebrać paszport sama bez dziecka a powyżej 5 lat już do odbioru musi być dziecko

2 polubienia

Oo super bardzo dziękuję dziewczyny !

Dodam Wam, że zdjęcie zrobiłam córkę sama (sobie i mężowi w sumie też ) a i się dowiedziałam ostatnio że jest zniżka na paszporty z karta dużej rodziny :grin: a wyrobiłam nam jak zaszłam w ciążę , w sumie nigdzie nie polecieliśmy a w grudniu mieliśmy już KRD :see_no_evil:

dziękuję, bardzo cenna informacja o zniszcze na paszporty też planuje sobie i córce wyrobić paszport i dowód osobisty :grinning:
wiadomo na wypadek wojny

No ja właśnie też tak już myślę na zaś

najlepiej jest to że ojciec ucieknie za granice, ja też a dziecko zostanie bo ojciec nie chce paszportu podpisać…