Hej, czy macie w swoich sypialniach takie rozwiązanie? Panele tapicerowane. Jak się sprawdzają? Zdjęcia mile widziane
Widziałam fajne panele w postaci osobnych poduszek kółek welurowych zamocowanych na ścianie. Mi się podoba panel z drewna z takich płyt. Tylko cenowo taka ściana wyniosła strasznie dużo �
My mamy narożnik także nie mamy z tym problemu i jakiekolwiek panele na ściany nie są Nam potrzebne.
Ale jeśli szukasz polecam wpisać w Google zobaczysz że jest tego multum zapewne coś Ci się spodoba i będziesz miała w czym wybierać
Podpytalam znajomą, która ma z Castoramy i mówi że się dobrze sprawdzają i jest zadowolona z efektu. Faktycznie w castoramie mają duży wybór wzorów, kolorów i wielkości. Szlagowska w swoich programach promuje produkty z Casto i nie wiem, czy widziałaś w niektórych odcinkach wykorzystywała je w projektach zarówno sypialni jaki i pokoju dziecka.
Platyna te poduszki na ścianie wyglądają fajnie ale wyobraź sobie co się dzieje po roku dwóch ile tam kurzu musi być;( a ni jak to odprac wrazie zabrudzenia
Te panele baaardzo się brudzą. Są fajne i szybko można dzięki nim odsiwezyc wygląd sypialni ale nie są funkcjonalne
U nas jedyne co tapicerowane to łóżko, ale jest z bardziej śliskiego materiału więc az tak sie nie brudzi. Osobiscie paneli tapicerowanych bym nie dała, bo czyszczenie ich to masakra ... Może i ładnie wygląda, ale jak dla mnie jest totalnie nie praktyczne
My kanapę mamy z fajnego materialy szary ale dzięki temu se nie ma psa corka starsza yo latwo o utrzymanie porządku;) pamietam jak byl pies mimo dbania o łapki i włos to zawsze coś musialo byc narzucone bo jaki by material nie był to jakaś plama się znalazla, najlepiej jak się kupuje meble to sprzedawca zawsze zapewnia ze z czyszczeniem nie ma problemu ;) z czyszczeniem jedynie jje gylo problemu z eko skóra ale za to po 3 latach zaczela pękać;(
Dziewczyny, czyszczenie paneli tapicerowanych jest bardzo proste szczególnie jak się zakupi z dobrego materiału z powłoką hybrydową. Wystarczy przetrzeć wilgotną sciereczką i kurz sam schodzi (przy większych zabrudzeniach z użyciem zwykłego szarego mydła). Mam wezgłowie łóżka tapicerowane i w przedpokoju takie siedzisko z oparciem tapicerowane pikowane i właśnie w taki sposób je czyszczę. Z panelami ściennymi jest tak samo :) jak ktoś ma odkurzacz pioracy to też można fajnie odświezyc (można taki odkurzacz wypożyczyć na doby, dużo ofert jest na OLX, np karcher).
Niby proste, ale jednak takie całe panele bardzo się kurzą. Pamiętam, że w technikum na praktykach byłam w hotelu gdzie byly takie panele i panie mówiły, że non stop muszą to odkurzac bo tak łapie kurz
No to prawda, kurz łapią szybko ;) to już trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy się będzie komuś chciało regularnie czyscic :)
Na początku pewnie kazdy powie tak, a wiadomo, że jednak po jakims czasie jest to nieźle upierdliwe
Pierwszy raz o takich panelach słyszę