Panele w kuchni - jestem w trakcie remontu mieszkania i na etapie planowanie wszystkiego od nowa, zakupiłam panele laminowane o klasie ścieralności ac5, które będą w pokojach, korytarzyku i teraz pojawił się pomysł żeby dokupić te same panele również do kuchni ( pierwszym pomysłem były tradycyjnie płytki) , jest tutaj ktoś, kto równiez zdecydował się na panele w kuchni może te same co w innych pomieszczeniach lub po prostu ma panele w kuchni i wypowie się o ewentualnych minusach takiego rozwiązania?
Ja mam zwykłe panele podłogowe w kuchni. Sprawdza się jak płytka choć płytki na pewno są odporniejsze jak coś się rozleje bo panele przesiąkają niestety. poza tym jednym minusem jak uważam ze jest podobnie ;). Panele są cieplejsze dla stopy bo to drewno niż płytki ;)
Mam od 10lat na całej powierzchni mieszkania, oprócz łazienki.Minusów nie widzę.Chyba że ktoś bardzo mocno się chlapie garami to wtedy pewnie będzie problem.Uszkodzenia gdy coś spadnie zdarzają się i na panelach i na płytkach(to pierwsze łatwiej wymienić w razie w).U nas w użytku przez 5osób, dodatkowo kuchnia jako pomieszczenie przechodnie.Sprawdzają się w 100%.
Jeśli zależy Ci na fajnym designie, polecam szczególnie podłogi laminowane w jodełkę
Obecnie Meister ma takie, swoją drogą polecam firmę. Mam od nich panele i nic się z nimi nie dzieje ;)
My w kuchni mamy płytki ,moi rodzice, teście też i bardzo dobrze się sprawdzają .
Jednak kazdy ma inny gust .
Jeśli masz zmywarkę to raczej problemu nie będzie , a tak jak koleżanka napisała poniżej ktoś chlapie garami to może być problem .
Myślę ,że sama powinnaś podjąć decyzję bo będziesz tam mieszkać i wiesz raczej do czego jaki wzór będzie Ci pasował
My mamy panele z ozdobną fugą w kuchni i na korytarzu, toteż wyglądają prawie jak płytki. W kuchni zamiast zwykłej maty pod panele położyliśmy z folią paroizolacyjną. Mi się często zdarzać coś rozlać, nakapac i póki co panele nie puchną.
Mam zamiar kupić matę podłogową żeby położyć ją na panelach przy meblach żeby trochę ochronić je przed tym rozlewaniem, ale cały czas zapominam :D
Ania a o jakiej macie mówisz? Mi w sumie też często się coś rozleje przy zlewie ale na szczęście też nic nie puchnie na razie
Panele w kuchni na pewno wymagają większej uwagi, żeby od razu wytrzeć po rozlaniu, żeby nie napuchly . Ja mam płytki i ogrzewanie podłogowe i jestem zadowolona.
Ja mam w kuchni płytki
Ja raczej jestem za plytkami imitujacymi z wyglądu panele jak sa jeszcze takie chropowate w dotyku to w ogóle bajka a z wyglądu jak by miały na sobie drewniane seki to w ogóle jest sztos nawet jak cos kapnie a to w kuchni norma to az tak tego nie znac i nie widac wtapia sie we wzór
Ja bym się raczej nie zdecydowała na panele w kuchni ze względu na to że jednak kuchnia jest takim miejscem że się gotuje albo coś ci kapnie albo coś a nie ciężko żeby pod panele podeszła woda i zaraz się podnoszą my mamy w kuchni takie duże długie płytki które wyglądają jak panele z tekstury nawet cenowo też nie ma tragedii a jest to raczej bezpieczniejsze rozwiązanie
Ja też zdecydowałam się na panele w całym domu i mam nadzieję że będzie ro do ra decyzja. Mam panele wysokiej klasy ścieralności i odporne na zalewanie ( do 72godzin woda może stać i nic się nie stanie )
Ola chodzi mi o maty w tym stylu: https://allegro.pl/oferta/winylowy-dywan-mata-pcv-67x200-cm-marokanska-szary-10744281950 zawsze to jakaś ochrona przed nakapaniem
Tez slyszalam o tych vinylowyvh i mimo ze bylam ceptyczna to mocno rozwazac bede ich zakup;)
ja mam takie płytki panelowe ale dodatkowo ma podgrzewane od spodu, bardzo fajna opcja w zimie
My też się zdecydujemy na panele jednak, łatwiej je zdemontować wrazie w niż płytki ;)
Ja bym chciała podgrzewane w kuchni ale raczej płytki