Owsiki w ciąży

Owsików w ciąży się raczej nie leczy. Mało który lekarz natomiast wspomina, że jak się już leczymy, to w okresie leczenia (łącznie miesiąc) nie wolno przyjmować ani grama słodyczy (słodzona herbata też odpada), bo te robale się właśnie cukrem żywią. Dlatego tak trudno się tego dziadostwa pozbyć.

Mnpb niedawno syn przechodzil a nikt nie mówił o słodyczach, tylko tabletki i po 2 tygodniach kolejna dawka no i wiadomo higiena pranie pościeli itd 

Jak narazie nie miałam do czynienia i mam nadzieję, że tak zostanie. Na pewno trzeba się skonsultować z lekarzem i raczej omijać domowe sposoby. 

W ciąży to tym bardziej ,nic na własną rękę nie próbowała bym się leczyć domowymi sposobami.

Przechodziłam ostatnio rota wirusa. Po tym już nie mam problemów z owsikami.

Natalia- wiem, że nie mówią. Ja dowiedziałam się o tym od farmaceutyki. I rzeczywiście w końcu przeszło

Dobry sposób leczenia rotawirus na owsice :p Skuteczny :D

To musi być straszna przypadłość. Nigdy mnie to nie spotkalo na szczęście, ale gdybym w tym czasie była w ciąży chyba byłabym przerażona. Beato czy to rota przegonił owsiki czy ginekolog zapisał Ci leki?

Mnpb to jest nic innego jak choroba brudnych rąk. Słodycze może i coś mają do tego ale nikt Ci nie powie żeby nie jeść przez miesiąc. Nawiasem mówiąc mój syn ostatnio też zmagał się z owsikami i już po jednej dawce leku minęło oczywiście druga też podałam i słodycze w tym czasie jadł. Mniej niż zwykle ale jednak i uwierz kuracja zadziałała tak jak się należy bo za jakiś czas znowu robiłam badanie kału które nic nie wykazało więc moim zdaniem bzdura naszych babć jakich wiele 

Nie brałam żadnych leków, ponieważ bałam się o dziecko, ale samo przeszło. Oczywiście odstawiłam słodkie rzeczy i uważałam bardziej na higienę rąk. Akurat u mnie przebywa bardzo dużo dzieci więc mogłam się jakoś od nich zarazić