Otulacz, śpiworek, kocyk 3w1

Co sądzicie o tego typu otulaczkach? Mnie urzekło to, że są w nich miejsca na pasy czyli można w takim otulaczku włożyć dziecko do fotelika lub do spacerówki w chłodne dni. Mi się podoba model firmy snoozebaby, ale są też tańsze wersje. Kupowałyście coś takiego? Przydało się?

Ja mam zimowe dzieciaki i nie kupowałam czegoś takiego, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest :slight_smile: Moje maluchy jeździły w kombinezonach a w chłodne dni ubrane na cebulkę i przykryte kocykiem :slight_smile:

Jak synek był malutki to nie wiedziałam o takich otulaczach. A szkoda bo według mnie to fajne rozwiązanie.
Dziecku jest w nim ciepło, wygodnie, czuje się jak w brzuszku mamusi.

Na prawde fajna i przydatna rzecz, ale pierwszy raz coś takiego widzę. wcześniej o tym nie słyszałam…

Pytałam się dziewczyn o otulacz tydzień temu w wątku ogólnym - wystarczy, ze wpiszesz hasło otulacz w wyszukiwarkę i wejdziesz na stronę w której dodałam komentarz z zapytaniem…

Nie pomyślałam a choinka przecież mogłam zrobić wątek…: ///

Ja kupiłam taki w czarnym kolorze. Poslużył nam całą zimę w foteliku samochodowym, a że jest do 12 mcy moze uda nam się go jeszcze wykorzystać zimą na sanki ( jeśli śnieg spadnie…) pasuje do wózków, fotelików, ma otwory do przeweczenia pasów i jest mięciutki i delikatny. Teoretycznie można atobić kapurek na głowę spinając zatrzaski, ale wg mnie jest on niepraktyczny (ten kapturek)

1

Ja osobiście takiego nie posiadam ale moim zdaniem jest to bardzo fajna i przydatna rzecz , zwłaszcza dla osób , które często jeżdżą z dzieckiem albo wychodzą w chłodne dni , bardzo mi się podobają gadżety typy 2 w 1 czy 3 w 1 , tylko wszystko zależy od rzeczy i oczywiście od ceny .

Mi tak jak Wam się podoba tego typu rozwiązanie 3w1, a po pozytywnych komentarzach upewniłam się, że nie wydałam pieniędzy na marne. Dzięki

My do fotelika mamy kocyk własnej (znaczy mojej mamy) roboty 100x100cm z kapturkiem w rogu (jak ręczniki z kapturkiem) i dziurkami na pasy. Podłożony jest więc już od spodu i jak zawijamy go na wierzchu to nigdzie nie ma prawa wiać :slight_smile:

Taka mama, która potrafi uszyć i ma sprzęt do tego to skarb;)

Mi mama też dużo dla młodego uszyła. Ale takiego specjalnego kocyka nie. Ja zawsze młodego przykrywałam zwykłym kocem od góry.

Ja mam bardzo ciepły śpiworek Maclarena we wózeczku. Bardzo przydatna rzecz szczególnie w okresie zimowym. Pasy bezpieczeństwa można przeciągnąć i używać również w foteliku. Gdy zapnę maluszka w śpiworku mam pewność że nie zmarznie .

witam, miałam otulacz marki Snoozebaby i u nas średnio się sprawdził - akurat było lato, więc wiadomo, ale też bardzo szybko dziecko z niego wyrasta. Mój synek ma 7 msc i już ciasno bylo pakować mu te nóżki na siłę, nie, nie sprawdził się, więc sprzedałam go na allegro. Puszysty kocyk sprawdza się dużo bardziej :slight_smile:

Dziewczyny jaki polecacie śpiworek do fotelika na zimę? 

Mi mama uszyła kocyk do nosidełka z dziurkami na pasy :)

Kocyk mam, zrobiłam sama :) ale chodzi mi o zimowy śpiworek, którego używa się zamiast kombinezonu

Karolina coś takiego śpiworek kombinezon ?

https://odnarodzin.pl/produkt/spiworek-do-fotelika-samochodowego-kombinezon-do-gluck-szary-rozowy/

Coś podobnego :) dziś właśnie kupiłam taki https://www.sklep.zolta.pl/pl/p/SPIWOREK-DO-WOZKA-SANEK-gondola-Spiwor-4w1-cieply-BRAZOWY/2027?gclid=EAIaIQobChMIqIzjxPqM5QIVEM53Ch09PwOEEAQYBiABEgIZ8vD_BwE mam nadzieję, że się sprawdzi. 

Karolinach zapewne się sprawdzi :)

Karolina fajny śpiworek ja mam podobny kupiliśmy w tamtym roku jak synek się urodził wzięliśmy większy z możliwością odpięcia jednej części więc był krótszy teraz przypnę bo urósł . Takie śpiworki przydadzą się zawsze . Ja ze swojego jestem zadowolona .