Oświetlenie w sypialni u maluszka

Cześć. Przychodzi etap, gdy malucha trzeba przenieść ze swojej sypialni do jego :slight_smile: Dopiero będa ją aranżować i zastanawiam się nad oświetleniem. Czy wybrać może jakąś lampkę nocną stołową, czy może kinkiety, a może jeszcze coś lekkiego wkładanego do gniazdka typu LED? Czy próbować całkowicie gasić światło?
Jak było w Waszym przypadku? Dziękuję i pozdrawiam

U nas super sprawdza się bezprzewodowa lampka led. Można ją wszędzie postawić, przenieść w inne miejsce np. w przypadku przewijania maluszka bez konieczności świecenia głównego światła. Światło jest delikatne, nie rażące, lampkę można odginać i regulować wtedy rozjaśnienie w pokoju.
Moja kuzynka kupiła sobie teraz taką lampkę led w biedronce z bardzo fajnym motywem baranka i są dostępne w różnych kolorach i z 2 intensywnościami światła.

Nasz mały niestety jeszcze z nami śpi. Dopiero za rok pójdzie do siebie. A teraz nie mamy lampki śpimy po ciemku :slight_smile: mieliśmy zwykła lampkę taka ścienna ale moja starsza buchnela bo się boi ciemności.

A ja polecam cotton ball. Włozylam sobie sztuk 20 do szklanej kuli i naprawde dają sliczne, delikatne swiatło ktore jest subtelne, a zarazem fajnie oswietla pokoj i sporo widac.

U nas w pokoju na ścianie zaczepiamy lampkę z Ikea, pezyciemniona kapsuła i do tego zwierzaczek na ścianie :wink:

u nas też jeszcze synek śpi w nasze sypialni, my mamy zwykłą lampkę nocną a gdy już synek śpi to po prostu ją gasimy

My mamy lampkę z kształcie księżyca, daje delikatne światło i bardzo fajnie sprawdza się i ładnie wygląda. Na noc oczywiście gasimy światło. Polecane też są cotton bals, jednak gromadzi się na nich sporo kurzu, a trudniej je wyczyścić niż lampkę.

Na sam początek polecam bawełniane lampki, które można przenieść pod łóżeczkiem. Dają wystarczająco dużo światła, by móc kontrolować sen malucha i jednocześnie na tyle stlumione jest światło, że możemy spokojnie zasnąć. Jeśli nasza pociecha podrośnie i będzie miała swój pokój, to z pewnością zainwestuję w kinkiet o ciepłym stłumionym świetle. Ja jako dziecko miałam biedronkę, która dawała delikatne uspokajające światło.

Jakaś mała lampka nocna jest obowiązkowa w pokoju dziecka :slight_smile: Tak jak pisała większość, najlepiej delikatne, przytłumione światło. Możecie kupić cotton balls online https://malaboo.pl/cotton-balls :slight_smile: Ja kupowała w tym sklepie i jestem z nich bardzo zadowolona. Stanowią doskonałą dekorację do pokoju dziecięcego, można je fantazyjnie rozwiesić wokół dziecięcego łóżka lub okna lub gdzie będzie najlepiej dla malucha :slight_smile: Takie lampki pasują do każdego pokoju więc jeśli dziecko wyrośnie z takiej lampki nocnej, przestanie się mu podobać zawsze możecie zamontować lampki w swojej sypialni.

My posiadamy takiego misia poflaczanego do prądu. Ma 3 stopnie regulacji światła. Na noc ma pierwszy stopień, taki pół mrok a jak wstaje ją karmić i przewijać to zapalam na mocniejsze. Nie świeci dziecku po oczach bo stoi to na ziemi i oświetla tyle ile powinno. Lampkę kupiliśmy już jakiś czas temu w Leroy Merlin

Zakupilismy lampke chmurkę w Ikea wraz z dedykowanym żarówkami Led. Super to wygląda i pasuje nam do wystroju. Natomiast planuje zakupić żarówkę o mniejszej intensywności światła bo ta wydaje mi się za mocna na nocne przewijanie i karmienie

Ja postawiłam na plafon dzięki czemu dziecko bezpośrednio nie patrzy się na żarówki oraz na lampkę nocną ale z żarówka Philips HUE wraz z pilotem, do żarówki masz aplikację która pozwala ci ustawiać nie tylko intensywność światła ale także barwe (w nowej aplikacji możesz też zrobić zdjęcie a żarówka sama dobierze i ustawi się pod kolory ze zdjęcia, możesz też wybierać z dostępnych scen), oświetleniem sterujesz za pomocą telefonu lub pilota. Super zakupem była też przenośna lampka nocna z sensorem dźwięku - zapala się gdy dziecko płacze, ja wybrałam Sowę Lou od ZAZU ( działa zarówno na baterie jak i pod kablem)