Ja dzisiaj poszłam z moimi chłopcami do kina , w szoku byłam że niemowlak był taki grzeczny ! Jeszcze dzieci dostawały zabawki więc było wspaniale bo starszak zachwycony
To naprawdę wyczyn, że niemowlak był taki spokojny, a starszak zachwycony ![]()
Oj tak. Ja swojej córki póki co nie wyobrażam w takim miejscu ![]()
Dla mnie ważne są oba osobny czas z każdym rodzicem pozwala dziecku zbudować indywidualną więź, a rodzinne chwile dają poczucie bezpieczeństwa i wspólnoty. U nas staramy się mieć codziennie chwilę tylko z mamą lub tatą, a weekendy to czas wspólny.
To najważniejsze
![]()
Faktycznie, może to mieć znaczenie. To na pewno dla niego ważne chwile
![]()
Super, że znajdujecie czas na takie chwile! ![]()
Super, że zwracacie na to uwagę
![]()
My wiekszosc czasu spedzamy razem do poludnia dzieci sa w szkole a pozniej juz razem ![]()
Ważny jest i wspólny czas i taki sama na sam tylko z jednym rodzicem. Mój 10letni syn uwielbia ze mną spędzać czas w kuchni na gotowaniu, ale tatę równie często “wyciąga” na boisko, rower czy poprostu pomaga mu w “męskich” pracach przy domu. 12letnia córka ma ze mną nieskończoność tematów o książkach, ale za to uwielbia spacery i wygłupy z tatą. Maluchy jak to maluchy potrzebują uwagi i przytulasów obojga rodziców. Ale wszyscy zgodnie uwielbiamy wspólne wędrówki po górach albo spokojny wieczór filmowy ![]()
Wedlug mnie wazne są wspólne rodzinne chwile, ale i czas spedzony z każdym z rodzicow osobno.
Ze wzgledu na zmianową pracę męza czesto mamy okazje spedzać czas z Synkiem osobno. Ale jak tylko możemy staramy się jak nawiecej czasu spedzac we trojke.
W tygodniu to przewaznie synek spedza czas ze mna maz pracuje, chyba ze ja musze gdzies wyjsc to zostaje w tata ale w weekend nadrabiamy i staramy sie razem spedzic czas ![]()