Hej dziewczyny co polecacie na opryszczke na ustach przy karmieniu piersią i czy mogę zarazić jakoś synka?
Chyba można te same specyfiki co normalnie.. ja używam plasterki:)
Zarazić się opryszczką można poprzez bezpośredni kontakt, ona przenosi się drogą kropelkową. Także trzeba powstrzymać się np. od całowania dziecka, uważać przy przytulaniu, itp.
Elewkar ja radzę ci wziąć tabletki Hascovir i masz z opryszczką spokój na jakiś czas, ale właśnie czytam, że nie można stosować podczas karmienia piersią i w ciąży, więc odpada..... Może farmaceuta coś doradzi w aptece, bo maść należy skonsultować z lekarzem lub farmaceutą czy kobieta karmiąca i w ciązy może stosować...
ja smarowałam amolem to wtedy się zasusza i nie robi się większa
Dzięki za rady ale już na szczęście znika , smarowalam wazelina 😄
Ewelkar MamaZosi ma też rację, Amol jest dobry też na wszystko, więc też by Ci pomógł zasuszyć to szybciej..
Ja będąc w ciąży miałam hascovir mój ginekolog mówił że można stosować także przy karmieniu piersią zapewne również.
Myślisz że gdybyś nakleiła plaster to by coś mogło zaszkodzić Twoje u dziecku?
Szczerze myślałam że można bez problemu posmarować usta czy naklei plaster.
Monia nigdy nic nie wiadomo, czy jakaś reakcja alergiczna nie powstanie. Ja na szczęście nie miałam takich dolegliwości, chociaż często mnie własnie to łapało... teraz ostatnio miałam opryszczkę, to jak wzięłam tabletki hascovir to znikło na drugi dzień i pewnie będę miała spokój na jakiś czas...
Ja na Twoim miejscu bym się skonsultowała z położna, ginekologiem czy też lekarzem rodzinnym i sprawa się na pewno rozwiąże. Jeśli się martwisz nie rób nic na własną rękę tylko poproś o pomoc lekarza
Najzwyklejsza asiryna przerobiona na papkę z odrobinką wody. Kilka godzin i po opryszczce :)
z opryszką to trzeba ostrożnei przy dzieciach często czytałam jakies artykuły na ten temat ;(
to wirus który łatwo sie przenosi warto wtedy unikac wszelkich buziaków i uwazać na malucha
Aniska ja ostatnio miałam, to od razu hascovir w tabletach końską dawkę, by właśnie szybko się pozbyć tego i nie zarazić małej.
Mój Mąż często łapał, pomógł mu MAXI BIOTIC z apteki, taka mała czerwona tubeczka.
Oj znajoma ostatnio miała problem leczy i leczy i wyleczyć nie może. NIe zawsze jest to tak łatwo wyleczyć, najgorzej złapać w ciąży bo jednak ona też wpływa na płód .
kiedys to pameitam ze wapno mi pomagało jak tylko poczułam ze sie zaczyna opryszcza pojawiać i szybko znikała;) ale u mnei pojawia sie ona mega rzadko bardziej afty mnie atakują;(
Aniska oj afty to też moja zmora, ale ja najczęściej je sobie zafunduję jak za mocno przycisnę szczoteczkę. CO Wam pomaga na afty ? i co pomoże dziecku ? bo ostatnio myjąc zęby córce narobiłam aftę i w sumie posiłkowałam się dentinoxem ,ale to chwilowa ulga, a ona duża to mi zgłaszała ból często
Mi też pomaga tribiotic na zimno.
a na afty to może aphtin albo ten corsodyl do płukania, bo on jest na takie uszkodzenia po operacjach w jamie ustnej to na pewno z afatmi też by sobie poradził..
Polecam axoviral mi pomogło.
A co w ciąży na opryszczkę?