Świetna butelka, idealny kształt do trzymania w dłoni. smoczek zaakceptowany przez dziecko od razu, gdzie malo która butelka mogła zastąpić pierś. dobre w utrzymaniu czystości i przejrzysta miarka. Bardzo polecam dla dzieci które są pod kontrola neurologopedy ze względu na problemy z wędzidełkiem.
Butelka jest zupełnie inna niż tradycyjne butelki, które do tej pory używaliśmy.
Jest szersza (dzięki temu, lepiej wlewa i wsypuje się mleko) i wykonana z innych przyjemnych materiałów. Bardzo podobają mi się kolory i matowe wykończenie jakie zostały zastosowane. Jest bardzo wygodna i dobrze się trzyma w ręku. Bardzo łatwo się ją czyści, mieści się bez problemu się w podgrzewczu czy w sterylizatorze mimo, że są innych kształtów. Jest czytelna, wyrazista miarka.
Smoczek jest inny, przypominający faktycznie pierś matki. Wykonany z dwóch twardości silikonu. Pierścień na smoczku przypomina kolorem i miękkością brodawkę piersi. Taki kształt pozwala na prawidłowym ułożeniu warg niczym na piersi mamy, nie zaburzając odruchu ssania i umożliwiająć naprzemienne karmienie. Posiada również zaworek, który sprawia, że butelka jest antykolkowa. Na początku miałam problem z założeniem smoczka, ale to kwestia wprawy, a instrukcja na stronie doskonale pokazuje jak to zrobić.
Możemy je dostać w dwóch rozmiarach 150ml i 250ml.
U nas przypadły do gustu i córka od razu je zaakceptowała. Polecamy z czystym sercem.
Jako mama już starszego dziecka , i przyszła mama kolejnego , po przetestowaniu wielu butelek przy pierwszym maluchu ( karmiłam piersią , w pewnych sytuacjach odciagałam pokarm i dziecko było karmione butelka )
Miałam swoje typy do kupienia dla kolejnego maluszka. Oczywiście pomimo moich wysokich notowań , zawsze było mniejsze lub większe "ale" lecz starałam się coś dopasować .
Moim największym problemem był smoczek guma , dziecko nie chciało c
Go brać do buźki jak tylko czuloten gumowy sztuczny posmak .
Mammafeel ... Jestem w szoku .. usta dziecka będą miały stycznosc z materiałem przypominającym do złudzenia skórę mamy , smoczek w idealnie odzwierciedlonym krztałcie , w dotyku , nawet w wyglądzie do piersi mamy .
Uważam że nie będzie stanowić problemu w karmieniu mieszanym i nie zakłóci karmienia piersią .
Oprócz tego estetyka wykonania butelki jest idealna bardzo wygodna w trzymaniu i ładna . Pomimo mlecznego koloru miarka jest na przezroczystym pasku dzięki czemu widać ile mleka się w niej znajduje .
Jeszcze raz podkreslę smoczek który jest strzałem w dziesiątkę, moim zdaniem nr 1 na rynku . Polecam zdecydowanie.
Mamy w domu dwutygodniowe maleństwo. Na samym początku już po urodzeniu w szpiitalu przystawiałam maleństwo do piersi , jednak po cc laktacja nie ruszyła na tyle mocno i szybko na ile powinna była ruszyć. Mąż pojechał po zestawy różnych butelek, w tym Mammafeel, którą mogłam przetestować w ramach testu Lovi. W wyborze najlepszej butelki sugerowaliśmy się smoczkiem , dzięki któremu nasze maleństwo mogłoby uchwycić podobnie jak chwytało pierś. Co więcej, przepływ był kluczowy , gdyż naszemu maleństwu (niecałe 3kg) trudno byłoby przełknąć spore ilości mleka. Butelka Mammafeel to był wybór na platynowy medal! Teraz, gdy jesteśmy w domu ,a laktacja ruszyła po stokroć że wzmożoną siłą, butelka doskonale sprawdza się na karmienie przez dzielnego tatusia. Bardzo dziękuję za możliwość testowania butelek, jesteśmy wszyscy we troje bardzo wdzięczni i uszczęśliwieni posiadaniem butelek Mammafeel w swojej ulubionej kolekcji butelek .
Ja jestem mega zadowolona i z czystym sumieniem mogę polecić. Miękki smoczek i ta super otoczka imitująca pierś są po prostu rewelacyjne.
Mam w domu 5 miesięczną córkę, przez cztery miesiące karmiłam piersią plus do tego odciągałam pokarm i córka dostawała z butelki. Mamy tez czasami muszą wyjść i zostawić dziecko pod opieką innej osoby. Nie miała żadnego problemu żeby pić z piersi i z butelki tak jakby nie było dla niej żadnej różnicy, nie mówiąc o tym, że wiekszosc czasu również ssała smoczek. jest butelka poręczna mała, wszędzie się zmieści a ponadto od 3 miesiąca sama trzymała butelke bo ladnie jej mieściła się w rączki. Kolor dla mnie jak kolor bezowy ladny nadający się jak i dla dziewczynki o chłopca, wyróżnia się swoim smoczkiem w kształcie piersi. Jedynie jaki minus to jak się źle założy smoczek to troszkę cieknie przy mieszaniu mleka Więc trzeba uważać na to, ale tak to mocno polecam butelkę ;)
Dzisiaj pierwszy raz uzylismy. Felus od razu zaakceptowal. Smoczek miekki super dopasowywuje sie do malego dziubka. W naszym przypadku kazda kropelka mleka jest jak na wage zlota i tu jestem mile zaskoczona bo nic nie leci mu bokami jak przy innych butelkach to bylo. Napewno nie zamienimy juz jej na nic innego i z czystym sumieniem polece ja kolezanka
Używałam często butelki Mammafeel, gdy moje dziecko miało miesiąc, a teraz korzystam z niej sporadycznie (smoczek już z większym przepływem).
Muszę przyznać, że butelka jest bardzo wygodna w użytkowaniu. Smoczek dobrze przylega i minimalizuje przeciekanie, a całość łatwo się myje. Butelka nie zniszczyła się, co jest dla mnie dużym plusem. Ogólnie jestem z niej zadowolona i uważam, że spełnia swoje zadanie.
Każdemu polecam ta butelkę , jest genialna i dodatkowo latwo dostępna np. Rossman mega w dodatku pieknie sie prezentuje :)
Polecam polecam polecam. Szeroki otwór bardzo ułatwia wsypywanie mleka.
Jest tyle cudnych opinii od mam , sama jeszcze nie używałam tych buteleczek bo córka ma już jeden rodzaj swój.
Ale gdy będzie miała rodzeństwo to te buteleczki czekać będą ciągle 😍
Kolekcja butelek Mammafeel inspirowana jest kształtem i funkcjonalnością piersi mamy, co czyni je wyjątkowymi na rynku.
Czym wyróżniają się butelki Mammafeel:
- Już na pierwszy rzut oka zachwycają unikatowym designem.
- Wyposażone są w delikatny pierścień na smoczku, który naśladuje otoczkę brodawki.
- Kształt i proporcje butelki wzorowane są na piersi mamy, co umożliwia dziecku naturalne i właściwe ułożenie warg.
- Dzięki dynamicznemu smoczkowi, butelki nie zaburzają naturalnego odruchu ssania.
- Butelki są antykolkowe – dziecko uszczelnia wargi i oddycha przez nosek, co zmniejsza ryzyko kolki.
- Smoczek wykonany jest w unikalnej technologii, łączącej dwa rodzaje silikonu o różnej twardości.
- Ich delikatna, śmietankowa powierzchnia dodaje uroku.
- Butelki są szerokie, co ułatwia ich czyszczenie.
- Pasują do podgrzewacza marki Lovi, z dodatkowym miejscem na inne akcesoria.
- Smoczek jest wyjątkowo miękki – w porównaniu z innymi butelkami różnica w miękkości jest zauważalna.
- Te butelki należą do jednych z najlepszych, jakie miałam okazję używać. Bardzo łatwo się je myje dzięki szerokiemu otworowi, co uważam za ogromną zaletę. Moja córka uwielbia z nich pić, ponieważ kształtem przypominają pierś mamy, co daje jej poczucie bezpieczeństwa i nie zaburza naturalnego odruchu ssania
Butelki Mammafeel to jest strzał w dziesiątkę ich kształt inspirowany jest naturalna budowa kobiecej piersi. Przepływ przez smoczek powoduje, że niemowlę tak samo musi się namęczyć jak przy piciu naturalnym z piersi. Dzięki temu łatwiej jest podawać mi butelkę i jednocześnie nie zniechęcić maluszka do picia kp. Jest antykolkowa i u nas się sprawdza bo jeszcze przez okres karmienia nie mieliśmy problemu z kółkami. Kolor, kształt jak i odczucia przypominają naturalna pierś.
Bartek odrazu zaakceptował butelkę i nie miałam z nim problemu do przyzwyczajania. Dużym plusem jest to, że nie dochodzi do zachłyśniec bo wcześniej miałam z tym problem. Jak dla mnie jest to idealny wybór i na pewno nie wymienię jej na inną.
Najlepsza butelka z tych, które od czasu ciąży zaczęliśmy z mężem poszukiwać. Sprawdziła się przy pierwszych dniach naszej córeczki, idealnie dopasowując się do maleńkiej buzieczki noworodka. Obecnie zmiana smoczka na 3+ i przepływ doskonały dla już większego boba, nie męczy się, nie krztusi ani nie dławi . Jest fenomenem wśród dotychczas znanych nam butelek. Polecam !
Cudowna butelka, o idealnym przepływie. Tester ma 4 dni i idealnie mu pasuje. Musi się trochę namęczyć żeby mleczko polecialo co ma dwa plusy, po pierwsze nie odrzuci piersi a po drugie nie zapowietrza się pijąc więc nie ulewa.
Mój tester ma 8 dni.
Wzięliśmy tą butelke do szpitala. Moim zdaniem jest idealna, jest dość spora a to dla mnie atut ponieważ naprawdę smoczek przypomina pierś również rozmiarem. Syn pięknie je z tek butelki moje odciągnięte mleczko i narazie nic nie wskazuje na to żeby miał odrzucić pierś.
Mimo że wolę szklane butelki to ta ma naprawdę u mnie dużego plusa !
Kolejny plus za to że jest szeroka i nie ma żadnych zagiec. Gdy podaję mm mieszam mleczko w butelce łyżka i idealnie się rozpuszcza. Jestem team mieszania a nie wstrząsania butelka gdyż po wstrzasnieciu wydziela się piana a dziecko łyka dużo powietrza. W tej butelce naprawdę łatwo się miesza mleczko jak i bardzo łatwo się ją myje
Butelki śliczne, wygodne w użyciu i czyszczeniu, smoczki dostosowane do potrzeb dziecka. Będę polecać innym mamom, bo naprawdę warto!
Jej największym atutem jest smoczek inspirowany naturalnym kształtem kobiecej piersi, co ułatwia łączenie karmienia piersią z karmieniem butelką. Dzięki temu dziecko może łatwiej zaakceptować butelkę, a rodzice mają większą swobodę w organizacji dnia. :)
Trochę bałam się kształtu inspirowanego kobiecą piersią ponieważ synek nie łapał piersi i nie chciał z niej jeść pomimo usilnej pomocy personelu medycznego, mojego wysiłku i doradcy laktacyjnego. Stąd też moje obawy czy złapie. Tester ma obecnie 5 miesięcy. Dostał butelkę i ku zaskoczeniu od razu ochoczo z niej pił. Odruch był bardzo naturalny, widać było że musi pracować żeby napić się, ale nie sprawiało mu to problemu. Nie łapie powietrza wraz z mlekiem podczas jedzenia, nie kaszle, nie zapowietrza się smoczek. Myć też super szybko myje się i mam wrażenie że dłużej trzyma ciepły posiłek niż inne butelki. Butelkę jak najbardziej będę polecać!