Drogie mamusie,
Nie znalazłam wątku na ten temat (tylko dotyczące mm BEBILONU) a chciałam się dowiedzieć czy któraś z Was stosowała ten preparat do zagęszczania mleczka swojemu dziecku? Jakie ma zdanie odnośnie niego?
Mój synek od początku ma problemy z ulewaniem plus się nie dojada. W 3 miesiącu wprowadziłam mu niewielkie ilości kleiku dzięki któremu bardziej się nasycał ale problem ulewań nie zniknął. Polecono mi właśnie ten preparat Bebilon na zagęszczanie mleczka. Kupiłam go w aptece. Już po 24 godzinach synek dostał większych gazów niż zwykle (ale myślę że w sumie to dobrze przynajmniej kolek nie będzie a brzuszek miękki) ale dostał rozwolnienia. Jak robił kupki raz dziennie tak zaczął 5,6 razy. Zaczęły robić się nawet luźne. Odstawiłam ten preparat i dostawał kleik. Dodam że stosowałam się do zaleceń i dostawał 2 miarki zagęstnika. Po 1 dniu wszystko się uspokoiło więc postanowiłam zobaczyć jeszcze raz tylko z 1 miarką. Kupki są częste ale już nie takie rzadkie… Chodź zdarza się że czasem jest luźniejsza niż poprzednia. Podejrzewam że synek reaguje tak na tą ilość błonnika w tym preparacie. I nie wiem czy w ogóle go odstawić czy poczekać aż się unormuje? Bo synek nie ulewa przy nim prawie w ogóle. Jak to u Was było?