My używaliśmy bambino i jonhons baby obie tak uczulały mały dostawał takich krostek, że skończyliśmy na balsamie z emolium.
Damtej bo Bambino, nivea baby i Johnson to najgorsze dziadostwo jakie może być. Wiadomo że każdemu dziecku coś się stanie ale większość uczula. Jak to powiedziała moja pediatra to ma taki skład że ona sama by się tym nie posmarowała, chodzi też o inne kosmetyki tych firm. W ogóle chyba Nivea baby i Bambino produkowane są w tej samej firmie ale inaczej się nazywają
ja używam oliwkę z linomag, ale tylko po kąpieli bo tak kazali w szpitalu
Tez ja miałam i jest bardzo dobra
Będę musiała sprawdzić ta oliwkę linmog bo ja używam olejki ze słodkich migdałów i dziewczyny zawsze dobrze na nie reagowaly
Super, mam punkt zaczepienia. Mamy zalecenie od fizjo smarować ramiona bobasa bo tam jest masowany, i chodzi żeby uelastycznić bardziej skórę bobasa zeby tak nie ciągnęła :) dzięki dziewczyny cos z poleceń wybiorę
Hipp
Miałam oliwkę z Linomag, ale dałam innej dziewczynce :)
Nie używałam dla córki żadnej oliwki.
U nas na ciemieniuche super zadziałała ze słodkich migdałów. Do masaży brzuszka także
No własnie ktoś już tu polecał ten ze słodkich migdałów, też zakupiłam, póki co się sprawdza, ale ja używam tylko na ciemieniuchę, nie do ciała;)
To ja nie mogę miec żadnych orzechów (szczególnie migdałów) w oliwkach bo mam alergie i od razu swędzi mnie skóra i jest cala czerwona - szczególnie w ciąży, po nie wiem, dla bezpieczeństwa nie używam.
Przy synku używam tylko olejek do kąpieli z dermedic i nie kremuje go niczym, bo ma na tyle ładną skórę że bez sensu :)
O rany, tak, jak ktoś ma alergię to musi uważać:(
Noo faktycznie, nie pomyślałam o tym nawet.
Minimalizm przy delikatnej skórze dziecka jednak warto zachować. Bez sensu smarować jeśli nic się nie dzieje. W dodatku te oliwki mogą wysuszać skórę, lepią się i brudzą. Już lepiej mleczko do ciała, balsam np. Sylveco czy Onlybio jeśli faktycznie trzeba
Popieram. Latem u nas odpada, gdyz szybciej mogą pojawiac się potówki
Ja ogólnie jestem za tym, że jeśli dziecko nie ma przesuszonej/atopowej/alergicznej skóry to lepiej w ogóle nie smarować.
Mamy alergika, ale szorstkanskora pojawia się tylko w sezonie jesienno zimowym . Wtedy smarujemy się 2 razy dziennie, polecić mogę Cicaplast Baume B5 z La Roche Posey
Ja już tylko buzię córce kremuje.
U nas nie ma szans, ja to już wgl jestem sucha jak wąż. Jak się nie wysmaruję po kąpieli to czuję ściągnięta skórę na całym ciele.
Ja używam cavex jak nie przekręciłem nazwy. Dla dziewczynek kupuje i dla siebie i jak dla mnie najlepiej się sprawdza i nawilża.