Dziewczyny, czy któraś z was uzywala może olejki od Aromama? Widziałam, że są i na Katar i na ząbkowanie i na różne różniste dolegliwości, ale mają też różne opinie.
Może któraś z was korzystała i poleca bądź odradza?
Tych akurat nie uzywam. Kupuje zwykle olejki eteryczne - zazwyczaj mieta lub eukaliptus. Dzialaja super przy katarze. Czy na zabkowanie dziala ? Watpie. Wiadomo ze lezac przy olejkach mozna sie rozluznic, wyciszyc, ale raczej nie dzieci ![]()
No i tez trzeba uwazac przy tycj najmniejszych szkrabach bo nie kazdemu dziecku pasuje tak mocny zapach, wiec z umiarem polecam.
Przestalam tez kupowac plyny do podlog ktore tylko zostawiają smugi i chemie, zaczelam uzywac wody z octem i pieknie wszysyko schodzi a panele blyszcza. Ocet jednak ma swoj zapach, wiec zawsze dolewam kilka kropel olejku pomaranczowego
Ja myję tabletką do zmywarki albo wodą z sodą i płynem do naczyń
Od aromama nie kupowałam. Mam różne i do odkurzacza parę kropel dodaję i do wody jak myję podłogę. Przy katarze olejek eukaliptusowy. I do butów żeby zapachu nie było olejek z drzewa herbacianego
A jaki masz odkurzacz? Też chętnie bym dodała. Zawsze kupowałam te takie pałeczki do odkurzacza z workiem, które pachniały lawendą
A ja mam jakiś miele taki zwykły zawsze kilka kropel na filtr kropie i pachnie ładnie jak dmucha powietrzem
też kupowałam ale teraz nie kupuje jak mam olejki
My używamy - córka bardzo lubi bo olejki są delikatne, nie mają tak intensywnego zapachu jak inne produkty dostępne w aptece. Krakacz i duszek to dwa produkty, które zagościły u nas w domu - na pewno pomagają przy zatkanym nosku, udrażniają go. My lubimy te produkty ![]()
Nie używałam ale chętnie poznam opinie innych mam ![]()
Od Aromama nie kupowałam, ale kupowałam od Klaudyny Hebdy i bardzo polecam. Balsam Lekki Oddech na katar to sztos ![]()
Ja tez poznam opinie duzo osob sobie chwali ![]()
Ja właśnie zastanawiam się nad olejkiem wróżka zebuszka, miałaś może też ten?
O tak te Klaudia HBd są naprawdę genialne , sami używamy już dość długo i się sprawdzają
Niestety nie ale myśle, że przy ząbkującym maluchu będę chciała spróbować.
@DDoominika popatrz na stronie albo na allegro bo mają w sprzedaży “próbki” - ja zamówilam właśnie mniejsze pojemności na próbę i są dość wydajne ![]()
O super, poszukam sobie w takim razie, bo już nie wiem co może mi pomóc ![]()
ja kupuję z apteki
lawendę rozcieczam trochę z wodą i pomaga jako spray na komary kleszcze
można nawet do wszytkiego
do prania ocet i kilka kropel olejku
do mycia podłóg, szaf , półek
na katarek mięta i eukaliptus
dodać do balsamu i kilka kropel olejku
mięta też jest dobra na pająki
mi ocet dobrze pachnie ogólnie ![]()
ocet ma właściwości dezynfekujące i antybakteryjne
akurat olejek lawendowy mi się bardzo sprawdził w szpitalu latem, skropilam trochę prześcieradło w szpitalnym łóżeczku żeby maluszka nie pogryzły te bestie bez serca