Cześć Mamusie
Zbliza sie okres w ktorym juz bedzie duzo slonca czy polecacie jakies okulary przeciwsłoneczne dla rocznego dziecka? Dzisiaj wyswietlila mi sie reklama okularow dooky. Sporo kosztuja bo 80 zl ale czy znajdzie sie cos tanszego co jest bezpieczne (nie łamie sie), chroni oczy przed sloncem? Czy wasze dzieci chcą zakładać okulary czy je odrazu zdejmuja ?
My mamy okulary kupione w rossmann poczytałam opinie o nich to wszystko super jeśli chodzi o ochronę no i ma je już baaaaardzo długo , więc są trwałe i kosztowały z 30zl może
No niestety te okularki przeciwsłoneczne dla maluszków są strasznie drogie więc ja pierwsze okulary kupiłam jak Filip miał chyba 2 lata i też kupiłam je w Rossmanie za 40 zł, wcześniej po prostu ich nie miał, ale jak kiedyś próbowała mu założyć okularki jego siostrę ciotecznej to od razu zdejmował więc też stwierdziłam że bez sensu wydawanie 100 zł jeżeli on nie będzie chciał ich nosić
O widzisz ,super temat
Nie raz widzilam jak dzieci mają takie okurlaki na noskach
Dobre mogą byc z silikonowymi zausznikami i oprawą, mniejsza szansa na rozbicie plus na gumce zeby latwo nie zdjąć
Poki co mam kapelutki z filtrem uv na lato , a za okularem bede się rozglądać pewno
Tak samo stroje kapielowe są z uv , ale my mamy zwykłe.
Na Shein jest sporo fajnych i tańszych okularów przeciwsłonecznych dla maluchów warto zerknąć!, są elastyczne, mają UV i sporo modeli z paskiem, żeby dziecko ich nie ściągało
Dziecko po roczku już wszystko interesuje więc dobrze mieć kilka par okularków. Też patrzyłam na shein albo temu. Są super
Serio na shein sa dobre okulary ? Kiedys zamowilam dla siebie i… nie przyciemnialy doslownie nic. Plastikowy badziew, ale ladnie wygladaly. Takze ja bym uwazala z tym ze maja uv czy polaryzacje
Niestety mam takie same doświadczenia, też zamawiałam sobie i sie nie sprawdziły
Trzeba sprawdzać opinie pod spodem. I patrzeć zawsze na ilość dobrych i złych. Ja mam okulary z shein z polaryzacja i trzymam je tylko w samochodzie do jazdy bo lepszych nigdzie nie znalazłam. Na shein też jest dużo badziewia ale trafiają się też rzeczy które naprawdę niczym nie odbiegają od naszych nie oszukujmy się robionych tam gdzie rzeczy z shein
Ja kupiłam córce okulary w aptece z polaryzacją.Na początku często je zdejmowała, ale z biegiem czasu się do nich przyzwyczaiła.
ja też zawsze czytam opinie i kupiłam i są na prawdę dobre
Okulary dla maluszków są drogie, ale nie warto kupować zwykłych. Po pierwsze ochrona wzroku, te droższe jednak bardziej zabezpieczą. Po drugie kwestia używania. Kupiłam córci zwykłe pierwsze okulary, mimo że były małe to nie dopasowały się idealnie przez co ją irytowały i ciągle leciały na ziemię. Koniec końców i tak gdzieś zginęły na spacerze. Kupiłam jej z Chicco za 68zł i te idealnie się dopasowały, nigdzie nie zsuwały. Widać że zupełnie inna jakość i wykonanie.
Ja kupuje z Brilo, w aptece,
Przeglądaj oferty Vision Express, tam co jakiś czas pojawiają się fajne promocje, szczególnie właśnie dla maluchów i można upolować okulary w bardzo dobrej cenie. Widziałam też, że w Decathlon mają być tez fajne okulary.
O tez muszę kupić chlopakom
Też kupowałam Na SHEIN i oczywiście prędzej czytam zawsze opinie, bo kiedyś tego nie robiłam i faktycznie nie były dobre
Jejku na shein nie kupowałam nigdy nic, z Temu juz tak jakies zabawki ,ale okularów to dziecku bym nie kupowała
Szkoda ze nie ma tu mamy opytka
Danutka a myślisz że to co jest w polskich sklepach to coś innego niż shein czy temu. Przecież wszystko jest produkowane w Chinach to są te same magazyny na wszystkie sklepy tak naprawdę.
Ja właśnie też sceptycznie dosyć podchodzę do Shein i Temu. Nie wiem dlaczego, no dużo rzeczy jest produkowane pewnie w tych samych fabrykach, ale to jednak okularki, które mają chronić oczy i wzrok. Sama po swoje byłam u optyka i dla dziecka też pójdę do optyka, musi być dobra polaryzacja i ochrona UV.
Jedyne co, to może same oprawki z temu czy shein bym użyła, ale szkła raczej nie
Ja chyba jeśli miałabym kupować dziecku okulary przeciwsłoneczne (jeszcze troszkę zanim będę musiała) to kupiłabym je u optyka. Przez to, że sama noszę okulary korekcyjne jakoś nie ufam tym kupowanym na różnych straganach, Temu itp. W VisionExpress często mają fajne promocje na koniec sezonu, więc warto wtedy kupić porządne i bezpieczne okulary.