Okres po poronieniu

Dziewczyny 4 tyg temu niestety poronilam. Po wyczyszczeniu macicy krwawilam jeszcze przez tydzień. Powiedzcie mi kiedy mogę spodziewać się okresu? Dziś mija równe 4 tygodnie od zabiegu. Pozdrawiam

Nie chce w błąd wprowadzić ale z tego co pamiętam ja dostałam po ok. 40 dniach, generalnie przy wypisie lekarz poinformował mnie, ze do 6 tyg wszystko powinno wrócić do normy.
Każda kobieta jest inna, wiec myślę że masz jeszcze czas.

Witaj Kochana! Miesiączka po poronieniu to oczywiście indywidualność każdej kobiety. Zależy to przede wszystkim od okresu w którym wystąpiło poronienie. Zależne jest to od stężenia poziomu beta- hCG we krwi. W pierwszym okresie ciąży poziom tego hormonu jest bardzo wysoki, a co za tym idzie wyrównanie gospodarki hormonalnej wydłuża się. Umowny przedział wystąpienia miesiączki po poronieniu to od 4 do 6 tygodni. Także spokojnie, poczekaj jeszcze około 2 tygodni, jeżeli w tym okresie nie wystąpi miesiączka skonsultuj się z lekarzem.
Bardzo mi przykro, trzymaj się i nie poddawaj się .
POZDRAWIAM !

Ja dostałam okres po jakichś pięciu tygodniach, ale tak jak piszą dziewczyny to indywidualna kwestia i każda z nas może dostać w innym terminie, organizm musi dojść do siebie

Ja pamietam ze poronilam samoistnie w 6 tygodniu byla to data 2.11 a okres dostalam 22 stycznia dopiero ale ja mialam powiklania bo mnie nie wyczyszczono i pecherzyk zostal we mnie co dopiero wylecial wraz z miesiaczka po lekach na jej wywolanie. I odrazu po tym pierwszym okresie zaszlam w druga ciaze i aktualnie jestem w 29 tygodniu…

Witam!
Ja miałam zabieg 15 czerwca po poronieniu i miesiączkę dostałam prawie 7tygodni później (cykl trwał 46dni)…A po zabiegu krwawiłam 2 dni,a potem tydzień później miałam plamienie trwające 3dni…no i znowu tydzień przerwy i znowu 3 dni plamienia a potem już był spokój do samej miesiączki.

U mnie też po ok 6 tyg. był bardzo skapy. myślę ze każdy organizm inaczej przechodzi. trzeba czekać. pozdrawiam.

Po poronieniu organizm oczyszcza się tak samo jak po porodzie czyli około 6 tygodni i dopiero po tym czasie następuje już normalny regularny okres bynajmniej ja tak miałam po poronieniach.