Okres po porodzie / Miesiączka po porodzie

Kverve a ja myślałam ze ty szatynką jesteś;) 

tak masz racje ludzie ślepną nie widza brzucha;( 

Moja koleżanka na początku 1 trymestru schudla prawie 6kg.a później wszystko wróciło do normy. Bardzo źle się czuła 

Małe miałyście te brzuszki, mój ten nie należał do dużych, ale teraz już szybko widać a mam 17tc zobaczymy co będzie później 3kg mam na plusie ale wczoraj miałam glukozę ze względu na cukrzycę w 1 ciąży i teraz też mi wyszła więc dieta. W ostatnim trymestrze przez 4 miesiące przytyłam tylko 2 kg 

ja mialam taki brzuch wielki ze teraz po porodzie skóra wisi. A przytylam w sumie w brzuchu i troszke w biodrach. Ciezko powiedziec ile sie przytyje. 

Ja regularnie co 2 tygodnie teraz przybieram 0.5 kg ☺😂

No mi też szlo wszystko w brzuch. Tylko przy pierwszej ciąży poszło tez w biodra, tylek ;D i efektem tego sa roztepy :D

ja wam zazdroszcze takiego przybierania, ja nie jem duzo już mniejsze porcje robie;) tydzięń udało mi sie utrzymać wage po czym wchodze na wagę  i 2kg znowu do przodu;( nie wiem zamiast posiłków to juz jogurt a to owoc i gucio idzie w tyłek

Anita hehe śmiesznie, że każda sobie wyobraża druga inaczej. Ciekawe by było taki zjazd forumowicze zrobić :p

Pati mi się wydawał ogromny i każdy tak mówił, przytyłam chyba 16-17kg jejku to było 10msc temu a ja już ledwo co pamiętam takie szczegóły. 

Pati o kurcze to witamy w gronie słodkich mam :) ale dasz radę bo juz wiesz o co chdozi w diecie to na tyle dobrze :)

Małe miałyście te brzuszuki to ja mam już ogromny przy Waszych :D 

Ja miałam duży, ale na szczęście u mnie skóra nie wisi, jakoś się wchłonęła. A i pojęcie wielki i mały to też względne. Bo taki sam brzuch u osoby co ma 1,75m i waży z 70kg, a u takiej 1,6m i 48 kg wygląda inaczej. Ta pierwsza ma maleńki i prawie nie widać, a u drugiej to ogromna piłka.

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg a wcale się nie obżerałam, w drugiej 18 kg a jadłam wszystko na co miałam ochotę i przez 8 tygodni musiałam leżeć i nie ruszać się.

To zalezy od kobiety, mysle ze genetyka tez macza palce w tym wszystkim

Ten zjazd był by ciekawy :D

Genetyka, ilość wód płodowych, waga dziecka, waga macicy, waga powiększonych piersi, waga dodatkowej tkanki tłuszczowej, łożysko, hormony to wszytsko ma wpływ na ilość dodatkowych kilogramów na wadze.  

Dokładnie kbwrve i towszytko pozbiej tez wplywa na to jak kobieta szybko wroci do "formy" jedne odrazu, drugie troszke dluzej 

Jandzis kolejny raz od kolejnej osoby usłyszałam,że chyba mam bliźniaki hahha kurze muszę naprawdę źle wyglądać, ale no jets te 13kg na plusie,sle wszystko poszło w brzuch 

Mazia to musisz mieć spory ten brzuszek 😇

Mazia, oj 13 to nie tak dużo, ale jak wszystko jest w brzuchu to może być duży. Ja w sumie włąśnie też tyle przytyłam i miałam tylko w brzuchu. Do porodu mogłam w swoich biodrówkach jechać, bo nic na udach nawet nie przytyłam, czy tyłku.

Ja przytyłam 15 kg ale u mnie niestety wsztstko poszło w uda i tylek nie mogę wejść w żadne spodnie i leginsy sprzed ciąży :(

Te uda najgorsze;( ja też mam z nimi problem;( przed ciaza fajnie juz wyglądały i chciałam  dalej walczyć  z wagą;) ale jak się udało to w ciąż zaszłam;) ale staram się pilnować wagi aby zbytnio lekarz nie krzyczał;)