Mam pytanie do mam które podczas karmienia piersią stosowany tabletki antykoncepcyjne Limetic i później je odstawily. Chcemy starać się o drugiego szkraba, odstawilam tabletki i core od piersi też odstawilam. Nie dostałam miesiączki, nie wiem sama czy płodność po odstawieniu tych tabletek wraca od razu. Dajcie znać jakie macie doświadczenia z tymi tabletkami.
Klaudia, a byłaś u lekarza? Ja co prawda nie brałam tych tabletek, ale z tego co się orientuję, to warto iść do lekarza: on zleci różne badania i może będzie mógł określić płodność?
Pcheła tak byłam,przed odstawieniem tabletek i mówił żeby odstawić i zacząc działać,. Mam teraz umówiona wizytę za dwa tygodnie więc napewno coś się dowie, ale też chciałam wiedzieć jak to było u innych dziewczyn
Też słyszałam, że wystarczy je odstawić i zacząć się starać. Jednak najbezpieczniej jest skonsultować to ze swoim lekarzem prowadzącym
Klaudia to ze nie wrócił Ci okres nie znaczy ze nie jesteś plodna. To tak samo jak myślenie ze karmiac piersią nie zajdzie się w ciążę bo nie ma okresu. Okresu nie ma ale w środku wszystko działa normalnie więc trzeba uważać. Ja po pierwszej ciąży brałam chyba rok tabletki lub półtora…potem odstawiłam na rok i po roku się staraliśmy o drugie…jednakże miałam inne tabletki niż Ty wiec na pytanie o te konkretnie tabletki Ci nie odpowiem. Niby lekarze mówią że odstawić i działać, że tabletki to nie narkotyki nie trzeba się po nich oczyszczać…Tak mój zawsze gadał. Ale na wizycie pogadaj je swoim ginekologiem jak co.